tirsdag 31. august 2010

Rorbu

Skal vi kjøpe Rorbu? I helgen har vi vært på Skjærhalden og igjen fikk vi se på rorbuene. Fortsatt er det noen tilsalgs, og venner som allerede har kjøpt ønsker at vi også skal kjøpe. Dette er rorbu nr: 13. Til nå har jo 13, som jeg skriver om  her, vært et lykketall  i familien.

Rorbua er den gule til høyre

Kjøkken med åpen stueløsning på ca. 30 kvm. Det er også et bad i første etasje.


Rorbua er møblert med forskjellige møbler idag.


Rett utenfor verandaen går en liten kanal hvor det kan bli plass til vår jolle (ikke seilbåten)


 Trappen opp til annen etasje der det er tre soverom og et stort bad. Rorbua er veldig praktisk innredet og jeg har sett hvor fint det blir ferdig malt.

Nå er det vel bare å vinne i Lotto ?????!!!!!!

onsdag 25. august 2010

Gave og interiørmessen

Messetid igjen og imorgen torsdag blir jeg med min datter til gave og interiørmessen på Lillestrøm. Hun skal gjøre innkjøp til sin gave og interiørbutikk, som jeg omtaler her. Det er flere forhandlere hun skal besøke, og jeg er heldig som får lov å være med. Alltid morsomt å se de nye tingene, men skal si det også kan bli slitsomt. Gleder meg veldig.


Igår hadde vi en smak av høststorm. Vind med kuling styrke, springflo, tordenvær og et forferdelig regnvær. Idag har vi sol igjen og den skinner og varmer godt.  Hortensiaen min blomstrer flott og klarte seg i stormen.


tirsdag 24. august 2010

Høstkolleksjon

Lottas Himmelrom har en utfording om å lage sammen en collage av høstfavoritter. Collagen kan være av klær og/eller interiør. Vinneren kåres 5.september og collagen er laget i polyvore.com. Jeg hadde lyst til å prøve og synes dette var moro. Ikke det at jeg skal være med på denne utfordringen, men her er mitt resultat..



mandag 23. august 2010

Det bugner av bær


Mandag med mange tanker i hodet, en tur i skogen er medisin for meg. Tyttebærene er fine og røde og etter en liten time hadde jeg plukket ca. 4 liter bær. Bærene skal syltes og jeg bruker dem til en kake som jeg alltid baker til min manns bursdag i oktober.

En deilig tur ble det i skogen, masse blåbær er det også ennå. Kanskje en blåbærtur til helgen?


fredag 20. august 2010

En dag i biblioteket



I dag har jeg vært i biblioteket/kontoret mitt. Hvorfor jeg har vært her hele dagen er at jeg har vasket og vasket. Alle bøkene har blitt tatt ut, og det tar laaang tid da det stadig er noen bøker jeg har lyst til å se mer i.



Disse bøkene lærte meg jo å lese. Mine lesebøker fra 1. klasse. Den vanlige ABC, som alle fikk på den tiden, og i tillegg André Bjerkes ABC. Sistnevnte ABC var den jeg lærte mest i. Vi hadde i 1962 en uvanlig lærerinne, hun var dansk og forut for sin tid.



Her er min bloggplass. Bokhyllene er kjøpt på IKEA. De er bygd helt til taket og handymannen har satt på fine profilskjærte lister, slik at de ser ut som de er bygget på plass på veggen.


En sovesofa har også fått plass. Jeg har lagt over et stort, lyst sengeteppe. Veldig greit med ekstra soveplass, spesiellt når barnebarn kommer på besøk.


Blanding av familiebilder og tegninger har fått plass på veggen over sofaen.



Bak døren, står et skap i furu. Planer er jo at dette skal males hvitt/eggehvitt. Dette rommet var vårt soverom da vi byggde huset vårt. Brystpanelen er malt eggehvit, samme farge som bokhyllene. Veggene er dus grønne, fargen heter Sanne.


Litt mørkt ble bilde mot vinduet. Jeg er veldig fornøyd idag, for dette har vært litt av en jobb.Vinduene er også pusset, og min nye hvite orkide har fått plass i vinduet.

Nå er det fredag og jeg ønsker dere alle en riktig fin kveld og en GOD HELG!


torsdag 19. august 2010

Eget plommetre og tørkede kantareller

Dette er første høsten jeg har kunnet høste egne plommer fra mitt lille plommetre. Treet fikk jeg i busdagsgave av min datter og svigersønn fon noen år siden.


Etter at stenene var fjernet ble det 1,5 kg plommer og sylterøy ville jeg lage


Ikke så mye nede i kjelen. Resultatet ble to glass og en liten syltetøyskål.


Kantarellene som jeg plukket forrige uke hadde jeg lyst til å tørke. Har tidligere forvellet og lagt de i fryseren, men det tar en del plass. Traktkantarellene (som kommer senere utover høsten) tørker jeg alltid, så å tørke kantareller er nytt for meg. Jeg sier takk til kjære Mia som har bloggen Mias Landliv (en helt helt vidunderlig blogg) for tips. Jeg har ikke badstu som dere har, men varmtvannstanken vår står i et eget rom og her denne ble kantarellene plassert.


Her er de ferdig tørket, og jeg ble veldig fornøyd med resultatet.



Takk for hyggelige kommentarer og hilsner, det setter jeg pris på.

tirsdag 17. august 2010

Det ble så bra

Ingen planer hadde vi for bryllupsdagen vår, men gjester fikk vi. Barn og barnebarn kom. Det var veldig greit å kjøpe litt spekemat, egg hadde jeg nok av og vips så hadde vi nok mat til alle sammen. Lille Eskil på bestefars arm er nå over 6 mnd. og er bare helt herlig.


En vakker bukett  kom mine døttre med til oss, og en deilig flaske rød vin. Mannen hadde kjøpt en nydelig hvit orkide (ikke bilde for kamera er ikke så bra).

Deilig med familie som kommer og tenker på oss. Det ble en fin kveld.

mandag 16. august 2010

16 august 1975 - 2010

Vår bryllupsdag for 35 år siden var en varm og utrolig fin dag. Det er mange gode minner og tenke tilbake på alle disse årene vi har vært gift. Det  virker ikke lenge, bare akurat som om det var i går.  

I dag skal vi nyte vår dag og hva som skjer kommer jeg tilbake til...................


søndag 15. august 2010

Tre om Taube

 Hver sommer de siste 13 årene har det blitt arrangert Tre om Taube på Englesviken brygge. Vi har vært der de siste 10 årene. I år bestemte min mann at vi skule dra dit i vår båt og overnatte. For 20 år siden bygde vi en annen båt, HUI 900. Den solgte vi for 10 år siden og vi visste at den lå fortøyd i Engelsviken. 














Her ligger vår gamle HUI og vår nye BAVARIA side om side. Litt merkelig selvfølgelig å se denne båten igjen, men vi har det sååååååå bra slik det er nå med seilbåt og vi ønsker ikke å bytte tilbake. Vi traff de som kjøpte båten av oss og vi fikk se inne i båten også. Den var like pen og velholt fremdeles og dette gledet spesielt min mann. Han brukte en del timer på byggeprosjektet.

















En herlig helg går mot slutten, ennå er det litt igjen av sommeren. I morgen 16 august har vi bryllupsdag, det blir 35 år.

onsdag 11. august 2010

Mer forandring og hyggelig omtale

Jeg kunne ikke vente med å prøve ut endring. Ikke helt fornøyd skal teste ut mer etter hvert. Begynner å få tilbake blogglyst eller heter det å komme i bloggmodus?

Har også lyst til å dele med dere omtalen av min datter og hennes interiørbutikk. Bloggen  Le voyage créalif har vært på besøk. Butikken ligger i Gamle Fredrikstad og det er verdt å ta et besøk dit.

I morgen er det torsdag og min ukefridag. Planer om en sopptur sammen med mine døtre og på veg hjem skal vi innom Møllerens hus.


Forandring fryder

Det nærmer seg snart et år siden mitt første blogginnlegg. Jeg har lært mye på dette året. Nå synes var det virkelig på tide å forandre mitt bloggbilde. Det er så mange fine blogger, men jeg liker vel egentlig min litt enkel. Har prøvd med på den nye malutformingen, men har ikke funnet hvordan jeg vil at min blogg skal se ut ennå. Kanskje det kommer.... senere ikveld.



Lengter tilbake til Odile i Marseille. Her dekker hun frokostbordet til oss. Alle bildene som er i bloggoverskriften er fra Marseille og Odiles gamle jakthytte.


fredag 6. august 2010

Pynt og puss






Fredag igjen og huset et rent og ryddig. Disse nydelige rosene fikk bli med hjem fra handleturen etter jobb idag.




Og en ny Hortensia til stuebordet. Enda sitter vi i utestua vår selv om regnet har øst ned de siste dagene. Fikk bare lyst til å pynte opp inne litt mer også.

Fant frem en gammel vinkasse fra Frankrike, som ikke har blitt brukt til noe, denne ble plassert foran peisen og mine herlige magasiner (Lev Landlig og Vakre Hjem og Interiør) fikk plass her. Bildene blir ikke noe særlig lenger med mitt gamle kamera. Nytt står på ønskelisten.



Peisen er en annen sak. Hva skal vi gjøre med denne klumpen? Har sett i stiste nummer og Vakre Hjem og Interiør en vakker pusset peis. Slik vil jeg at min skal bli. Mannen fikk lov til å se blidene og høre på mine ønsker, og tro det eller ei, han er enig.


Peisen ser litt stakkarslig ut akurat nå. Den blir brukt hver dag hele høsten og vinteren, og gir oss deilig varme. Pipa står midt i rommet og peisen deler salong og spisestue. Inn mot spistestuen er det en liten grue. Grua blir også brukt, men det kan bli veldig varmt når vi sitter til bords. Den som fryser mest blir alltid plassert foran varmen.


TV står på peisbrisken inn mot veggen, det skal flyttes. Tar gjerne imot tips om hva som kan gjøres med peien vår.

God fredagskveld til alle i bloglandia.