søndag 28. april 2013

Søndagstur på skinnegangen

Søndagstur på skinnegangen. Ja, jeg har gått tur og fulgt skinnene til Krøderbanen. All snøen er forsvunnet og hvitveisen har kommet tilsyne i skogen. Heldigvis kommer det ikke tog på denne tiden av året.

"Krøderbanen er Norges lengste museumsjernbane. Et levende jernbanemuseum med veterantog, chartertog og westernshow. Veterantog med damplokomotiv kjøres etter rute hver søndag i juli og august. Banen er 26 km lang og går mellom Vikersund og Krøderen. Den ble åpnet i 1872, og ble nedlagt som NSB-bane i 1985. Endestasjonen Krøderen er fredet som teknisk kulturminne og utgjør et eget jernbanemuseum i seg selv. I sommersesongen tilbys museet Krøderbanens gjester å være med på blant annet: - Westernshow i Deadwood city, togran, tur til Hanne Høne, tur til Lauvlia, Koboltgruvene, Villa Fridheim."

Flere steder langs linjen stod det hvite og orange flagg??


"Krøderbanen ble åpnet i 1872 som smalsporbane og ble ombygget til normalspor i forbindelse med Bergensbanens åpning i 1909. Som NSB-bane ble den nedlagt i 1985. Siden da har banen vært drevet som museumsbane av Norsk Jernbaneklubb og Stiftelsen Krøderbanen. Både rullende materiell og faste installasjoner langs linjen er holdt i en tidsriktig stil. Krøderbanen er også et senter for restaurering og vedlikehold av musealt jernbanemateriell."

Bildene under, er lånt fra nettet.


5 kommentarer:

 1. Informativt og fint innlegg! Skulle vært artig å reise med Krøderbanen en gang.
  Koselig at du vil være med på blogglotteriet mitt!

  Lykke til!

  Klem

  SvarSlett
 2. Fint och promenera där, kan undra vad
  flaggorna har för syfte. Fina foton
  både dina och dom på tåget.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvarSlett
 3. Kjørte Krøderbanen en gang på midten av nitti-tallet. Med westernshow og det hele. Turen inngikk som en aktivitet på et Amcar-treff vi deltok på i Vikersund. Husker de som en fin og morsom tur!
  Ditt fine innlegg satte i gang gamle minner.....

  SvarSlett
 4. Så ut som en koselig spaser tur :)

  Nå fikk jeg den melodien på hjernen om Krøderbanen :)

  En fin uke til deg

  Klem fra Monica

  SvarSlett
 5. Det ser ut som en herlig tur!

  Takk for alle dine fine ord inne hos meg, de gjør meg glad!
  Happy fredag og helg til deg!

  Jeg og mannen skal gjøre noe så barnslig som å bunkre oss inne og skru av alle telefoner – for denne helgen skal vi bare være oss <3

  klemklem

  SvarSlett