fredag 15. august 2014

Morgentur til Ørekroken


Det er så deilig, stille og rolig her på Skjærhalden nå når nesten alle feriegjester har reist. Vi er heldige som har dette stedet å reise til bare 30 minutter hjemmefra. F er på jobb med et prosjekt for 2-3 uker og jeg er idag alene på rorbua. Jeg ville gå en tur til Ørekroken. Der finnes så mange fine skjell, som jeg har lyst til å plukke til et prosjekt. Har sett en fin skjellball og kanskje jeg kan lage noe som ligner.

Flere skogsveier/stier går gjennom det som heter Prestegårdsskolgen.  Her sto det et spesielt tre som delte seg i tre stammer, dessverre har noen kuttet dem. 
                  
                           
En busk med einerbær kunne jeg ikke gå forbi uten å plukke med meg noen. Fine til å bruke når vi skal lage einebærgravet laks eller ørret til jul.

                          

Kyststien følger stranden i Ørekroken, og går videre ut mot Rødshode med sine flotte steinskulpturer. 
                              
Mellom furutrære er det lunt og fint. Men idag er det ikke mye vind så det er ingen kitere å se. Ørekroken er ideelt for kiting og surfing.


En nydelig lang sandstrand med det fineste sand. Det er her jeg ville finne fine skjell.  Det er de små skjellene jeg er på jakt etter.


Jeg fant mange små hvite skjell, men så fikk jeg se små sneglhus også. Og et skjell som er blått? Trodde alle disse bare var hvite jeg.


Egentlig er jeg også stein gal. Eller det heter vel steingal, altså gal etter steiner. Må alltid ta med meg steiner uansett hvor i verden jeg er. Denne ligger så fint i vannet og ser ut som om den har en slags skrift på seg. Ville gjerne ha den med, men var nok for stor og tung for meg.


Vannet var så fristende så jeg bare måtte uti. Vasse i strandkanten er bare herlig. Nydelig sandbunn og småbølger over tærne.

4 kommentarer:

 1. Vilket fint ställe att vandra på och snäckor det plockar jag alltid vid havet stenar med om det finns. Den lilla skogsdungen var för fin.
  Ha en fin dag
  Kram Meta

  SvarSlett
 2. Du har fina promenadställen, både hav och skog.
  Och plocka egna enbär ska jag göra också, bara
  jag hittar fina.
  Kramar/AM

  SvarSlett
 3. Takk for at jeg fikk være med deg på tur til stranden.
  Denne sommeren gikk alt for fort for min del, med litt dum sykehistorie og mye reising på slutten av ferien.
  Til helgen skal jeg ha 50 års fest, men etter det blir det rolige dager.
  Kanskje det kunne passe med et lite besøk da?
  Klem fra Hanne

  SvarSlett
 4. Så herlig tur da her har gått Bente !

  Takk for at jeg fikk være med, så fin natur :)

  SvarSlett