fredag 17. april 2015

Maling av stua

Stua skal endelig males. For 20 år siden (1994) satt vi opp grantak. Før var det hvite takess (tror jeg det heter). Jeg var så fornøyd med grantaket. Og tenk deg tapeten på veggene var mørk grønn på nittitallet. Vi kunne nesten ikke lese aviser eller bøker på kveldene, det var så mørkt. 

I flere år nå har vi hatt planer om å male taket hvitt . Du kan kanskje forstå utsettelsen? Det er tilsaman 65 kvm. Og vi har begge vondt i skuldre og nakke. Heller ikke er synet som det var! Hæ? Pensjonist!!
Nå er vi da igang. Har ryddet ut flere møbler, ting og tang. 

Jeg må si at vi har malere som maler taket. Her er første grunning klar.
Allerede stor forskjell ettet første strøk.
Kontoret/biblioteket er stapp full av bord og stoler. Heldigvis har vi en kjellerstue, der står TV nå. Men jeg lengter opp til stua mi og større vinduet, lyst og deilig.
Så idag fredag er siste støk ferdig. Må si det er kjedelig med håndverkere i huset (i fem dager). Er ikke vant til det da F kan og stort sett gjør alt selv. Du vet Helen.

Vi har mye lys inn fra vinduer, så taket er malt i fargen Letthet. Veggene skal F male selv. De blir nok i fargen Sand 1140 fra Jotun. Prøveflekken på veggen et blek sand. Den blir for grå/grønn/blå for oss. Sand 1140 er en varm beige tone. Kanskje en vegg (denne du ser her) blir mørkere brun. Først et strøk med Sand i hele stua, så får vi bestemme oss.

4 kommentarer:

 1. Bra at F og du ikke gjøv løs på den oppgaven - helt ærlig, tenk så tungt dette er.
  Av og til må man bare få inn de proffe .:)

  Blir sååååå fint da Bente, ikke rart du er utålmodig og vil opp i stua de igjen.

  Spennende med valg av farge på veggene, lurt med prøve "lapp" fordi lyset kan ofte gjøre fargene helt forskjellige. Gråfarger er ofte vanskelig, og enig at sand er nok lunere/varmere. Syns det det høres spennende ut med en fondsvegg .... har Elin kommet med noen råd?

  Lykke til ! Og pass på F når han setter igang :)

  Etter intens jobbing på PC har min kjære fått en veldig vond nakke, som han må få behandlig for, jeg prøver å fortelle at han sitter helt feil...men, fyren er 65 år og vet absolutt best selv....jaja.....

  God helg :)

  PS, venter spent på fortsettelsen...

  SvarSlett
 2. Det er virkelig slitsom jobb. Finn malte mange tak på Sjøaker. Flott dere har noen som gjør det- og det er mye jobb med veggene også. Blir moro å se resultatet til slutt, men er helt sikker på at du blir super fornøyd. Kommer til å få så stor stue :)

  Ønsker deg en fin ny uke

  Klemmer Monica

  SvarSlett
 3. Vilken skillnad det kommer bli, taket
  blev jättefint vitt. Och det är mycket jobb med
  och måla, rörelser man inte är van.
  Kul och se när det blir klart.
  Kramar/AM

  SvarSlett
 4. Det blir så lekkert! Gulvet kommer også til å skinne på ny når gråpapiret forsvinner. Gleder meg til å hjelpe til med møbleringen.

  SvarSlett