onsdag 17. juni 2015

Italiafrelst

'Dere som kjenner meg vet at jeg er Italiafrelst. Det er mange ferier vi har tilbrakt i dette landet. I år er det første gang vi drar til Positano på Amalfikysten. Har blitt anbefalt på det sterkeste av mvh_elin å reise hit.

Vi har leid bil på flyplassen i Roma og tatt sjansen på å kjøre ned på de smale veiene inn til Positano. Det er ikke bare i Norge er fjell og smale veier nei. Og italienere kjører som italienere. Vi kom oss trygt frem og bilen fikk ( til 22euro pr døgn) en parkeringsplass.
 1. Wikipedia
  Positano er en liten by på Amalfikysten i provinsen Salerno i Campania i Italia, med 3.943 innbyggere. Byen er preget av turisme. Den har steile gater og mange trapper; forfatteren John Steinbeck kalte Positano «verdens eneste loddrette by».
  1. For solhungrige normenn er det helt vidunderlig med et bad i +25 i vannet og +30 i luften.
             Blåskjell, kanskje min favorittsjømat og med pasta. Det smaker så utrolig godt i Italia.
                         
"Positanos hjerte er ved badestranden og rundt kirken. I den vestre enden av badestranden ligger en liten fiskerhavn med et par uteserveringer. En liten gangvei fører vestover forbi vakttårnet til nok en fin badestrand. Positanos gater følger fremdeles byens grunnplan middelalderen. Nederst i byen, rett ovenfor badestranden, finner du kirken Santa Maria Assunta, angivelig fra 900-tallet, oppført som klosterkirke til benediktinerklosteret Santa Maria & San Vito. Kirken er første gang nevnt i skriftlige kilder på 1000-tallet. Legg merke til den vakre kuppelen som er kledd med keramiske fliser i friske farger. Inne i kirken kan du se et cirka 700 år gammelt ikon fra bysantinsk tid. Merk deg også “Le Torri” – vakttårnene som ble satt opp langs hele kysten som forsvar mot gjentagende angrep fra sjøen av sarasenske muslimske styrker og tyrkiske pirater i middelalderen."
                                       

         

Vi nyter noen late dager her på Amalfikysten. Lørdag reiser vi noen mil nord for Roma, nærmere bestemt Bolsena. Her møter vi våre to døtre med familie. En uke skal tilbringes på vakre Villa Helena. Jeg gleder meg. Se Villa Helena.com!!!!

3 kommentarer:

 1. Dette ser helt vidunderlig ut Bente. God reise videre og håper dere får gode dager på Villaen hos Helen.

  SvarSlett
 2. Håpet å finne "postkort" her fra deg :)

  Vakre, vakre Positano - virkelig noe for seg selv denne byen, som liksom henger i fjellveggen ! Sikkert endel turister der nå, men så lever de vel mye av turismen også - ja, husker de veiene - og parkering, håpløst ! Bestilte også parkering - og dyrt er det...jaja...

  Nydelig lunsj ser jeg, og F i vannet, tenk jeg har ennå ikke badet i Bolsena innsjøen, hadde tenkt idag (flott vær her nå) MEN, jobben min kaller, skal ta imot en kokk på Villa'n - og vise han rundt, da gjestene der skal ha bursdagsmiddag ikveld. Tenk kokken ville komme 15...ikke typisk italiensk...hehe...sikkert fordi jeg sa at nordmennene vil gjerne begynne å spise fra kl. 18.00.....

  Sees lørdag - og dere kan jo veien :)))))

  SvarSlett
 3. Så mycket roligt inplanerat, och så
  fint där ni är nu. Är så kul och följa
  dig via ig och se vad ni gör.
  Ha det gott och kramar/AM

  SvarSlett