søndag 6. september 2015

London calling ...........Beatles og Mamma Mia

Min 60 års gave fra min eldste datter (og svigersønn) skulle bli en tur til London. Flytur, opphold og billetter til musikal var dekket. Jeg skulle kun ta med med lommepenger. Vi, kun min datter og jeg, skulle fly 28.08 og hjem igjen 01.09. Flyet gikk fra Rygge lufthavn, kun 20 minutter med bil hjemmefra, kl 1830 fredag kveld. Tog inn til Liverpoolstreet fra Standsted flyplass. Så med undergrunn til Queensway, bare noen få minutter fra hotellet. 

Alt gikk som smurt. Fly i rute, rett på tog og undergrunn. Hotellet fant vi, men da vi skulle sjekke inn fikk vi en overraskelse. Vi kunne dessverre ikke bo på hotellet. Hva? Jo, vannet hadde forsvunnet samme morgen. Ja, hva gjør vi nå. Ikke fortvil sa en hyggelig resepsjonist. Vi har flere hoteller så alt er i orden. Det hotellet vi nå skulle bo på lå kun to minutter videre i samme gate. 

Og vi ble nok oppgradert. Hotellet ble Grand Royale London Hyde Park. Frokost hadde vi ikke bestilt denne gang, men siden vi måtte flytte hotell ble dette dekket av hotellet. Og vi fikk en deilig frokost.       

          
Hotellet lå rett ved Kensington Garden/Hyde Park. Og vi tok beina fatt og gikk hele vegen til Speakers Corner. 
       
Marbel Arch er bygget som er triumfbue. Den er kopiert etter Konstantinerbuen i Roma. Navnet blir brukt om plassen rundt og på undergrunnstasjonen.
      
Oxford Street, en av de mest kjente handlegatene i London. Og her ligger jo Selfridge. Jeg har fulgt med på den britiske tvserien om Selfridges. 
      

      
Vi var jo turister. Jeg har ikke vært i London siden 2003. Så klart måtte vi se Tower Brigde. 
      
Vi gikk og gikk. Hele vegen fra Tower, forbi Londeon Eye, forbi mange bruer ............................
      
Westminister Hall og til Big Ben.....
      
       
Gaven min var som sagt også billett til en musikal. Vi skulle se Let it be ............ The Beatles!!!  For meg som er oppvokst på 60 tallet er dette musikk for meg. Men nå tror jeg nok Beatles sin musikk treffer mange forskjellige aldersgrupper. 

Musikalen bygger på Beatles sin musikk og liv fra 1962 - 1970. De fire skuespillerne/sangerne var helt suverene. En utrolig opplevelse som jeg aldri vil glemme. For meg var det som å være på Bealtles konsert. Publikum ble oppfordret til å ta bilder og å synge med. Heldig for meg da for disse tekstene sitter, her rocka hele salen.

       

                       
Nå fikk vi lyst til å se flere musikaler. Og som sagt så gjort. Rett fra Beatlesmusikal gikk vi til en av disse små sjappene som selger musikalbilletter til reduserte priser. Og vi fikk billetter til et show på mandagen, dagen før vi skulle reise hjem. Nemlig MAMMA MIA! Dessverre ikke lov å ta bilder her, men vi kunne jo synge med. Nok en utrolig opplevelse!


Det italienske kosmetikkmerket Kiko, har også butikk i London. Jeg har blitt kjent med dette merke via min bloggvenninne Helen, som bor i Italia/Norge, og som jeg har besøkt flere ganger. Kiko's butikk var vi innom hele tre ganger. 
       
                      
Det ble også tid for å sette seg ned å nyte noe kaldt å drikke. Vin til meg og kald øl til dattera. 
          

  Så dere forstår, beina måtte få litt hvile inne i mellom...................................................................
          
3 kommentarer:

 1. Det var en jättefin present du fick, det här
  hade dom planerat bra. Och hotellbytet blev
  ju lyckat, ser så fint ut. Sen all musiken, det
  kommer du aldrig glömma.
  Kramar/AM

  SvarSlett
 2. Oi så fin opplevelse :) Og godt dere fikk hotell sånn i nærheten og oppgradert er ikke feil. Så fin musikk også- helt i min smak også.

  Takk for titten

  Ja den er fra HC - elsker jo den butikken :)

  Ha det så bra

  Klemmer Monica

  SvarSlett
 3. Elsker, elsker LONDON !

  Hvilken fantastisk flott gave da, Bente :)
  Heldig du - skikkelig jentetur dette her, så mye dere fikk sett på, og 2 musicaler - wow :)

  Må nok ta med Terje på Beatles musicalen, tror den er noe for han :O)

  Så moro at dere fant KIKO, verdt å kjøpe med litt derfra, og nå har vi også fått med G på KIKO-shoppingen,...hehee

  SvarSlett