tirsdag 11. oktober 2011

Høstkantareller og slåper

Høstkantareller lett og plukke og lett å tørker til bruk hele vintern.
 
Slåper, vanskelig å plukke og ikke kan de spises. 
Jeg har plukket 2 kg og lagt dem i frysern slik at de får en frostnatt.
Nå kan de kokes med sukker til saus eller lages til likør som kan serveres til jul.
Sausen blir nydelig over is eller riskrem.
 
 

3 kommentarer:

  1. Herlig høst sopp - men, slåper har jeg aldri plukket, trodde de var giftige, jeg.
    Ikke ante jeg at de het slåper, heller...hva man lærer ved å lese blogg !!

    Nydelig sol her idag ;)

    Nyyyt høsten, hilsen Helen

    SvarSlett
  2. Heisann.

    Ramlet innom bloggen din via Helen. Jeg plukket også slåper på søndag, puttet i fryser. Tenkte jeg skulle lage likør. Takk for tipset om is-saus. Kanskje må jeg ta en ny tur og plukke flere?

    God kveld!

    SvarSlett
  3. Så artig at du også har bodd på samme hotell i Gøteborg, som vi gjorde. Likte veldig godt beliggenheten, bare gå ut døren så har du kort vei til gågatan ;)

    Haga, nei...det fikk vi nok ikke med oss, tror jeg, må vel innrømme mitt reisefølge var veldig "på shopping" noe jeg ikke helt var (shopper mest i Italia og trengte ikke noe nytt denne gangen) - så jeg snek meg litt avgårde alene, for å ta litt bilder i det fine været. Så ut som den Vallgatan var liksom en litt eldre del av byen, men om dette var Haga...tror jeg ikke.

    Alt vel håper jeg?

    God høst - ciao

    SvarSlett