mandag 6. mai 2013

Hytte av søppel på Storesand

Det havner 6,4 millioner tonn plastsøppel i havet hvert år, og er en enorm global miljøutfordring. Flere tonn driver også inn på strendene i vår nasjonalpark. Gjennom prosjektet Ocean Hope er det samlet søppel fra havet som er blitt til en hytte. En hytte av søppel.Det er Solveig Egeland og prosjektet Ocean Hope som står i spissen for byggingen. Og hytta har mye på hjertet - den vil informere om og bevisstgjøre oss om hva denne forsøplingen gjør med naturen vår. At søppelet ikke forsvinner, og at det gjør stor skade.

Ytre Hvaler Nasjonalpark ble åpnet 09.09.2009.6 kommentarer:

 1. Tenk og kunne finne nok søppel til å bygge en liten hytte....uffameg :(

  lest mye av Solveig E, artikler i bladet Lev Landlig, og leste et annet sted om dette prosjektet, husker bare ikke hvor?

  Ante ikke hun skulle bygge søppelhytte på Hvaler?
  Artig måte å få fokus på dette problemet.

  SvarSlett
 2. Uff..tenk det da ! På vei hjem nå i sta så så jeg mange frivillige som plukket søppel i veikanten. Syntes det er utrolig at folk bare kaster ting ut av bil vinduet !
  Vi må bli mer bevisste så flott med slikt innlegg som ditt !

  Nyt kvelden klem fra Monica

  SvarSlett
 3. En tankevekker! Takk for det!

  Ha en fin tirsdag!

  Klem

  SvarSlett
 4. Otroligt att det gick och bygga en sjöbod
  av skräpet, bra sätt och visa hur mycket
  vi slänger.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvarSlett
 5. En hytte bygget av søppel- Flott måte å sette fokus på folks uforstandige og nonchalante forhold til å kvitte seg med søppelet sitt! Har du fått syklet noe de siste dagene
  Klem fra Hanne

  SvarSlett
 6. Dette er helt etter mitt hjerte! Jeg blir ordentlig provosert av folk som bare kaster søppel i naturen, ut av bilvinduet eller på sjøen eller hvor som helst hvor søppel ikke hører hjemme. Så bra at noen skaper oppmerksomhet på en så kreativ måte!

  SvarSlett