torsdag 17. oktober 2013

Biscotti og eplekake

 
Et kakeslag jeg liker å bake er biscotti. Verdens beste biscotti oppskrift hentet fra Trines Matblogg. Trine har nå også utgitt en bok og denne boken står på min ønskeliste (til jul kanskje).  Nå bruker jeg alltid iPad'n og finner oppskrifter. Men jeg elsker bøker. Jeg liker å bla i bøker og se på bilder, det er noe jeg koser meg med.
 
 
Så i dag satte jeg i gang med å bake biscotti. Noen av de fine hjelpemidlene jeg har er et zeserjern til å rive skall av sitron.  
 
 
 
 På sjøbua har jeg ikke mixer, så har må jeg piske eggehvitene for hånd. 
 Deigen skal være nokså fast. Min ble litt løs fordi det ene egget hadde to plommer, tror det er derfor.
Litt mere mel på benken og det gikk greit å rulle ut "pølser" av deigen.

 
Ferdig stekte og ferdig kuttede biscotti. Deilig å ha i kakeboksen til kaffe eller Vino Santo.
 

 

Så leste jeg, også hos Trines Matblogg, at i dag er det epledag. Hun presenterer en eplekake med bjørnebær, dere finner den oppskriften HER.

Min eplekakeoppskrift heter Bestefars Eplekake. Den har jeg funnet hos Matoppskifte.no. og er meget enkel å bake. Lett og huske også. Jeg tenger ikke lenger slå opp denne oppskriften. Du kan se den HER.


Nok et fint hjelpemiddel. Vet ikke hva det heter, men det er til å fjerne frøhusene på eplene.For å skrelle eplene bruker jeg en potetskreller.


 
For å kjenne om kaken er ferdig stekt har jeg en ny dings.F og en kamerat hadde vært ute å trukket hummertegner. Kaffe og kaker ventet da de kom tilbake.


5 kommentarer:

 1. Heisann Bente
  Her hos deg dufter det godt i dag, kjenner jeg. Både biscotti og eplekake er veldig godt. Og jeg kjenner meg godt igjen med bakeutstyret. Har det meste, jeg også ( har jobbet som baker, jeg vettu ;) )
  Men noe du burde kjøpe deg, er en epleskreller. Jeg har vist min i bloggen etpar ganger..... Og det finnes forskjellige. En som sikkert er grei, er å få kjøpt hos Clas Olsen. Du setter eplet fast, og så skrur du med et håndtak, slik at skallet skrelles av i en lang krøll. Unger synes det er supert å hjelpe til med en sånn. Og det går raskt, og vips så har du skreller fem epler!
  Var det du som kommenterte at du hadde ridd før?
  Jeg har ridd i årevis, men sluttet for to- tre år siden pga økonomien. Det er så dyrt, og siden Sophia også rir, så lot jeg henne ri mer. Men en dag begynner jeg igjen, for det er kjempegøy! Jeg likte best dressur, jeg da.....
  Ha en koselig kveld. Klem

  SvarSlett
 2. Åhhh, sukk der skulle eg ha vøri....kakemoms som jeg er..

  DU ER ALTSÅ SÅ FLINK; Bente, og bare så du vet det, din mann skrøt av din eplekake,
  og heldig han som fikk den servert idag med kaffe...håper han fikk hummer?

  Klem

  SvarSlett
 3. De biscottiene baker jeg også. De er rett og slett Verdens beste!!!!! Eplekaken din ser også helt nydelig ut.

  SvarSlett
 4. Både biscotti og eplekake er kjempegodt :)

  Ønsker deg en nydelig helg

  Klem Monica

  SvarSlett
 5. Dette var et fristende innlegg du.....tror nok jeg må ta meg en nærmere titt på den boken der skjønner jeg. Lekre puter du kjøpte under her også. God helg til deg fra meg.

  SvarSlett