onsdag 2. oktober 2013

Sandøyene og Herføl

For et fantastisk høstvær og det er høstferieuke fra skolene også akkurat denne uka. Sjøen lå speilblank og da er det på tide å ta en tur med båten. Vi har bekjente som bor det meste av året her ute på de ytterste øyene. To tidligere syklubbdamer, som begge er født og oppvokst her. Kanskje det er derfor de klarer å bo på øyer uten veg forbindelse. Det ser virkelig idyllisk ut når dager er som denne. F styrer båten vår og vi fyker over til Nordre Sandøy.

Dette vakre gamle skipperhuset ligger på Nordre Sandøy, og her holder det første paret til. En nydelig hage som går helt ned til sandstranden og brygga. Dessverre var de ikke hjemme i dag.

Turen går videre. Her ligger Søndre Sandøy rett over sundet. Sundet heter Gravningssund, og her er det Jens Stoltenbergs landsted ligger. Vi møtte ham jo tidligere i sommer inne på Skjærhalden. Skjærhalden ligger på Kirkøy, som er det største øya, og det er "hovedstaden" her på Hvaler.

Sekken blir sundet mellom Norge og Sverige kaldt. Og her kan det virkelig være høy sjø, men nå ligger også Sekken blikk stille. Det er vind fra nordlig retning og da blir sjøen inne ved land rolig.
Sverige ligger til venstre (og rett frem) i bilde, og Norge er det som sees til høyre.


Utover mot Herføl kjører vi og det begynner å bli kjøligere om bord i båten. Helt ytterst, med utsikt over Sekken mot Sverige, ligger nok et skipperhus. Her bor det andre paret vi kjenner. Fikk ikke tatt bilde av huset, men av den vakre porten og rosene som fortsatt blomstrer.

 
Fra brygga gikk vi gjennom bua med masse fiskeutstyr. Hummertegnene lå også klare her. ALLE skal fiske hummer her på Hvaler ser det ut som.
 

Dagen etter vårt besøk var 1.oktober. Og det er nesten som julaften for barn vil jeg si. Opp klokken 0700 for hummertegnene skal i vannet fra klokken 0800. Og for et vær. Stille sjø i dag også og solen kommer opp i øst. F har fått besøk av vårt eldste barnebarn på 10 år. Han vil jo være med på det som kalles det store høstjakten her ute.


Det var bare 6 grader. På med votter, lue og redningsvest. Så er de klare.

Det er så vidt de får plass om bord i jolla. 10 hummertegner skal i sjøen, og det haster for de vil jo ha de beste hummerplassene.


Vi får håpe på at neste blogginnlegg viser hummer.

4 kommentarer:

 1. Herlig båttur en vakker høst dag du viser oss idag !

  Skvatt da jeg leste 6 grader...uææææ.......helt glemt at det virkelig er høst hjemme i Norge, her jeg sitter ute i singlet kjole på balkongen til lunsj idag med mange varmegrader :)

  Vi er ekstra spente på hummer fangsten i år......blir det noe igjen til slutten av november tro....hi hi hi

  Kos dere meg videre fangst !

  SvarSlett
  Svar
  1. Mener selsvagt OKTOBER !!
   IKKE november...jeg som surrer

   Slett
 2. Tänk och bo så, så otroligt vackert.
  Och hoppas fångsten blev bra, spännande för
  barnbarnet och vara med.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvarSlett
 3. Så fine eiendommer du viser her. Det må være en drøm å bo slik.
  Jeg har en venninne som også bor slik, og det er alltid så hyggelig å komme på besøk.
  Så venter jeg bare på neste innlegg......håper det er en hummer jeg ser......shit fiske!!! ;)

  SvarSlett