søndag 27. oktober 2013

Fra Italia til Hvaler på hummerfest.


I september i Italia, bestemte vi et treff på Skjærhalden. I oktober for å fiske hummer det måtte vi få til. Nå har jo Helen og jeg truffet hverandre mange ganger, helt siden vi hadde vår første "blind date" i 2011. Det morsomme er jo at våre menn har mye felles. De er bare så like, så vi kan trygt si det klaffet også.

Fredagen kom med sol etter dager med regn, og Helen og jeg fikk gått en god tur på mine stier. Gutta våre ville besøke Petter med sine FM motorer først. For bare to uker siden var Petter og F i Bolsena for å reparere motoren i snekka til T. Dette kan dere se HER.


Lørdags morgen var det heldigvis ikke så mye vind og F fikk meget god hjelp til å få opp de siste hummertegnene sine. Fangst ble det også denne gangen.

Nå hadde vi også en del hummer i samletegnene, så det skulle bli nok hummer til lørdagens middag.


Gutta er her meget fornøyde. Nå er hummerfiske over for vår del i år.
Krabbe- eller hummerkjele. Her fyller F vann i kjelen fra hageslangen.


T ville gjerne hjelpe til med å skjære opp hummeren. Her er han i full gang på kjøkkenet vårt på sjøbua. 
 
 
Bare se på de andre to som følger spent med på hvordan hummeren skal tilberedes. Han gjør det helt riktig. T er ingen førstereisgutt var F's konklusjon.
 


 
Den største hummeren veide nok ca. 1,5 kg. Og jeg skal si vi ble mette.
 
 

Det er så spesielt å møte slike mennesker og komme så godt overens i voksen alder.  Tusen takk for en absolutt fantastisk helg. 


 


  


9 kommentarer:

 1. God kveld Bente
  Så koselig besøk dere har hatt, da! De er visst stadig i farten, de to. Jeg synes ikke det var så lenge siden dere også var på farten, hos dem i Italia.
  Hummer er jo så godt. Og det er skjeldent det blir spist( ikke av dere, da men.... ;) )
  Og det er helt fantastisk å treffe mennesker som det klaffer med. Og Helen MÅ man bare like, da. Hun er så skjønn.
  Ja, så var helgen over , og en ny uke står for tur. Og her blir det fart og fest i slutten av ukene, men det kmer jeg tilbake til i bloggen.....når det nermer seg.

  SvarSlett
 2. Ser ut som en superkoselig helg..og hummer er jo såååå godt!

  SvarSlett
 3. Så koselig dere har hatt det da :) Ja dere har full klaff med kjemien.

  Hummer er jo noe av det aller beste så tenker det smakte nydelig godt.

  Ønsker deg en fin uke

  Smil og klem Monica

  SvarSlett
 4. Ser ut som dere trives veldig godt samme og har det kjempefint :)
  Ønsker deg en strålende fin uke :)
  Klem fra Marit

  SvarSlett
 5. Det er vi som må takke, Bente !

  Takk for fantastisk gjestfrihet, nydelig mat, deilige viner, og de gode samtaler, og til slutt - men ikke glemt, all latter - deilig og le, masse og høyt...og fin sang...hehe

  klem fra Helen

  SvarSlett
 6. Herlighet for en koselig sammenkomst dere har hatt igjen...heldig er de som fikk være dere gjester. Ha en fin dag! Klem fra meg her i varmen.

  SvarSlett
 7. Hei søte du!
  Først må jeg takke deg for at du legger igjen spor på bloggen min. Det gjør meg glad, for jeg elsker kommentarer og dine er jo så herlige! Jeg har hatt helt stopp på å besøke andre blogger en periode, jeg måtte rett og slett prioritere tiden min. Men nå har jeg endelig hodet over vann og kan endelig dra på besøk hos herlige bloggerinaer som deg *smiler*


  Ønsker deg en fortsatt nydelig uke!
  Her er det litt mer hvilepuls enn på lenge og jammen skal jeg nyyyyte det!
  Stoor klem

  SvarSlett
 8. Blogging er fine greier. "Connecting people". Ser ut som dere har full klaff på alle fronter. Herlig sted dere har i sjøbua deres.

  SvarSlett
 9. Så morsomt å se hvordan dere koser dere sammen! Det er ingen selvfølge å møte nye venner i voksen alder, og til og med par-venner - herlig!

  SvarSlett