tirsdag 28. oktober 2014

Bloggen lever og jeg baker biscotti

 
Jo da dere, bloggen min lever. Det har vært veldig lite blogg innlegg fra meg det siste året. Jeg er inne på de faste bloggene jeg følger og kommenterer jo også fra tid til annen. Så jeg følger med. Nå har jeg endelig fått orden på min PC. For å blogge fra iPad eller iPhone er ikke så enkelt lenger. Det begynte bra med Blogpress synes jeg. Veldig greit å kunne blogge på reiser og fra rorbua der jeg ikke tar med meg PC'n. Noe skjedde, for da jeg skulle legge inn bilder, forandret de seg plutselig, for til slutt å ikke komme frem i det hele tatt. Jeg fikk et tips (som så mange ganger) fra Fru Tunheim. Det finnes en egen bloggapp. Jeg fikk den selvfølgelig instalert. Dessverre finnes det lite redigeringsmuligheter (slik jeg har funnet ut) på denne appen, jeg kan nok ikke nok. Da er det tilbake til PC. Nå er jeg forhåpentligvis i gang med blogging igjen. Har jeg bestemt.
 
Det har regnet og blåååst her de siste dagene. I går kveld tenkte jeg at nå må jeg begynne å mere legge planer dagene mine. Jeg er jo ikke i jobb lenger. Det tar tid til å venne seg på å være hjemmeværende. Og alle dager er ikke like bra for meg dessverre.
 
I dag ble det en bakedag. Biscotti er deilige småkaker. Jeg bruker oppskriften til Trinesmatblogg.
Jeg har blogget om disse kakene også tidligere, se dette innlegget.
 
Min nyinnkjøpte kjøkkenvekt, kjøpt hos Home and Cottage. Jeg finner først frem alle ingrediensene.

 
Det er jo så mange forskjellige hjelpemidler som finnes på kjøkken. Her viser jeg dere en dings (vet ikke hva det heter), til å skille eggeplommer og eggehviter. Den er meget smart, og jeg har arvet det etter min mor. Må innrømme at det lå lenge ubrukt i kjøkkenskuffen.  
 
 
Bakepulver og vaniljesukker har jeg denne gangen målt opp i små glassboller. Nå virker det som jeg er meget nøye med å gjøre alt klart på forhånd. Det er jo bare for at jeg skulle ta bilder til bloggen hi hi hi.... Til vanlig (når jeg baker) tar jeg rett fra boksene. Nok et hjelpemiddel er mitt Zesterjern. Har nok kjøpt dette på IKEA for en del år siden.
 


Finstrimer så lett skallet av sitronene. Du kan bruke appelsin, eller sjokolade hvis det ønskes det  i biscottiene. Jeg liker disse kakene best med sitron.
 

Mandler skal jo også i kakene. De skal heldigvis ikke skoldes, bare hakkes.


 

 
Ferdig deig skal etter oppskriften deles i tre emner, for så å trilles ut til pølser.
Jeg deler dem opp i flere mindre emner.


Kakene oppbevare jeg i blikkboks. Kanskje har jeg dem til jul, men tror det neppe. En bakerunde til blir det nok. Det er mange i familien som ønsker seg småkaker. Så da her jeg i hvert fall den jobben fremover.

7 kommentarer:

 1. Heisann Bente
  Så trivelig at du er igang med bloggingen, for alvor ;) igjen. Jeg har Blogger-appen, installert av min datter, som jeg bruker. Noen ganger får jeg til redigering, andre ganger ikke. Det går helt greit, så jeg fortsetter med det. Men i helgen oppdaterte jeg Ipaden min, og den oppfører seg annerledes, til min store fortvilelse, og da må jeg jo sette meg inn i det nye, sukk.
  Slike småkaker er såååå godt!!! Men det verste er jo at det er kun meg som spiser dem opp....og sønnen da. Vi er helt gale etter kaker og kjeks. Men mulig det blir litt baking før jul.
  Så kjekk den eggskilleren var. Den må du fortsette å bruke. Og det rivjernet til Sitronen har jeg også. Veldig kjekt, altså.
  Ang det du spurte om på stripejakke mi, så strikker jeg frem og tilbake fordi det står i oppskriften, he he.... Og jeg som ikke er så flink til å følge dem. Men nå bare startet jeg opp, og slik ble det. Blir sikkert en grei jakke til slutt.
  Fint at du liker å bake og strikke når du nå har sluttet å jobbe. Håper du får fine dager.
  Klem.

  SvarSlett
 2. Hei på deg; det går litt opp og ned med bloggingen her også:)
  De så utrolig gode ut, så dette må jeg prøve når bakelysten melder seg.
  Praktisk eggskiller, har noe lignende og det er et must.
  Nyt oktober til ende..jeg nyter den snøfri:)

  SvarSlett
 3. Så flink du er. Dei såg gode ut.

  Ha fin siste oktober veke!

  SvarSlett
 4. Så kjekt å høre at du fortsetter bloggingen. Jeg vurderer sterkt å legge ned min. Jeg har holdt på i 5 år snart og husker nesten ikke hvordan livet var før bloggen. Jeg har ikke så mye interessant å komme med og det blir det sammme om og om igjen, men allikevel er det 200-250 som er innom hver dag. Jeg får se hva det blir til fremover. Jeg bruker nesten bare BloggPress og den virker for meg. Jeg har ikke pc lenger.

  SvarSlett
 5. Så hyggelig at du har skrevet på bloggen din i dag!
  Jeg trives best med å blogge på pc'n jeg også.
  Biscotti er en av mine favoritter, deilig å suge på til en kopp te eller kaffe.
  I dag har jeg kjøpt 4 kg kransekakemasse, hjelpes meg, hva tenkte jeg på?

  SvarSlett
 6. Bra att du fått fart på bloggen. Och så goda
  skorpor, zestjärn har jag också, det är jättebra.
  Det stämmer med söndag torsdag, blir dom
  dagarna för jag är ledig då.
  Kramar/AM

  SvarSlett
 7. Så godt du er tilbake igjen fordi om jeg har jo sett at det er "liv" i deg :) Koselig med innlegg og fart hos deg :) Flott vekt du har fått deg- Home & Cottage har bare flotte saker.

  Biscotti er kjempegodt :)

  Takk for alle koselige ord hos meg og at du følger med :)

  God kveld klem Monica

  SvarSlett