torsdag 2. oktober 2014

Hummersesongen

Så er vi igang. Det er hummersesong og vi har flyttet ut på rorbua vår igjen. Her ute på Skjærhalden ligger den lille fiskebåten i brygga. F storkoser seg med jolla si. Været viste seg fra sin beste side 1.oktober, som er starten på hummersesongen. 

                                                
Her er noen av hummerene fra fjorårets sesong. Idag skal F gjøre det første trekket av hummerteinene. Alltid spennende om vi får fangst.
                                    
                             

 

Regelverk for fiske med hummerteiner 

All rognhummer er fredet, og må settes ut igjen. Sesongen for hummerfisket starter 1. oktober og varer til 31.desember. Fra svenskegrensen til og med Sogn og Fjordane  slutter sesongen 30. november. Minstemålet for hummer er 25 cm. totallengde eller 9 cm. ryggskjoldlengde.

 5 kommentarer:

 1. Jag älskar hummer, men det blir ju mest
  frysta från butik. Förstår att dom ni kokar
  är mycket godare, spännande och dra upp
  tinorna.
  Kramar/AM

  SvarSlett
 2. Ja, været kan vi ikke klage over ! Sol fra blå himmel, men merker det kjølige draget i luften, og idag våknet jeg opp med bittelittegranne sår hals...:(
  Har vel ikke kledd godt nok på meg i det siste......æsj

  Klart F er spent på fangsten sin, håper den er like bra som i fjord....tvi tvi !

  Da håper jeg sees neste uke, fine du :)

  Hilse

  SvarSlett
 3. Det skulle vara spännande att vara med en gång om jag vågar förstås.Hummer är så gott, Åt det ofta när vi bodde i Göteborg våra vänner där är fiskare och då hände det ofta att det blev hummer på festerna.
  Ha en fin kväll
  Kram Meta

  SvarSlett
 4. Mmmm så herlig med Hummer :)

  Ble litt overrasket over oss selv vi, hi hi :) Takk for koselige ord inne hos meg- jeg må skifte navn på bloggen om jeg får til det, for blogge vil jeg fortsette med. Blir jo helt nye bilder etter hvert nå :) Bare vi finner det vi skal ha og får solgt ! Prospektet er klart om en ukes tid.

  God helg Bente :)

  Klem Monica

  SvarSlett
 5. Det så veldig deilig ut :)
  ..ja har man først blitt betatt av Roma, så går det ikke over ...
  Jorunn

  SvarSlett