tirsdag 4. november 2014

Båt og rorbu


I dag var det tid for å få båten på land. Vi har den i brygga på rorbue vår, som ligger Skjærhalden, Hvaler. Det er ikke store båten. En jolle på 16 fot. Dessverre er den ikke selv lensende (som det heter). Det vil si at vi må øse alt regnvann ut av båten. Og det har jo regnet nok i det siste. F ville nok gjerne ha båten på vannet lenger (han håper stadig på en fisketur). Mens jeg er glad den endelig skulle komme på land.

Her ligger vår paradis. Skjærhalden Sjøbuer heter det nå. Vi kaller det fortsatt for rorbua. Det er 30 sjøbuer på tre små øyer. Vi har den gule som sees nest til venste i bilde.

 
 Mellom øyene går det kanaler. Her har vi Hvalers Venezia. Vår båtplass er i brygga der de to fenderne ligger. F kaster fortøyningen for å kjøre båten frem til kjørerampa der båten skal opp. 


 
Vi kjøpte rorbua i 2011. Det er på 85 kvadratmeter og har tre soverom og et bad i annen etasje. I første etasje er det en gang, et bad og stue med åpen kjøkkenkrok.
 

 
Kjørerampa hvor båten skal opp ligger noen få meter fra rorbua. På denne slippen pleier de små Hvalerfiskeskøytene å bli pusset opp. 


 

 
 
Kjekt med betaling. Har legger vi bare pengene i luka i veggen.
 

 
Straks klart. Båten fortøyes før bilen skal rygge båthengeren ned mot vannet.
 


Jeg hadde jobben med å se om skulle gå greit. F har rygget før, så jeg hadde en grei jobb.
 
 
Litt sjekking må til. Båten må ligge riktig på hengeren.
 
 
Så er det bare å sveive i vei til båten ligger slik den skal.


Sjekking igjen. Ingen ting overlates til tilfeldighetene her. Og godt er det. Båten kom trygt hjem. Den ligger nå bare og venter på neste sommer, og håper på at den blir like bra som i år, slik at den blir brukt like mye...........
 

 
 3 kommentarer:

 1. Jeg husker da dere kjøpte rorbua og den ser så koselig ut. Deilig med så nærhet til sjøen. Vår hytte er 150m fra sjøen og vi kan ikke se den fra hytta.

  Nå kan i alle fall høststormene komme nå som båten er på land. Vi måtte også ta opp vår tidligere enn planlagt i år.

  SvarSlett
 2. Så flott dere har det på Skjærhalden!
  Båten vår er tatt opp for lengst, ikke noen turer på vannet før neste sommer.
  Ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 3. Jeg vet hvor flott dere har der her - ett vakkert sted, og skjønner godt at dette er deres pardis. Man finner sine plasser, og vårt er vel rett og slett Castello'n, men når det er sagt, elsker jeg jo også å tur på Tjøme, i vakkert natur område, med andre ord...
  jeg tror man kan ha flere paradis steder :) He he

  Godt båten er på land, for nå skal jo mannen straks ut på tur !

  SvarSlett