torsdag 15. januar 2015

Store bølger og surfere

 
Fortsatt, etter den kraftige vinden som var i helgen, har ikke sjøen lagt seg. Vi reise ut til Hvaler for å se etter rorbua vår, samtidig ville vi se hvor store bølgene var. På veg ned mot Rødshue fikk F se en person ute i bølgene og vi høre rop. Kunne det være noen som trengte hjelp? Hvis du ser litt til høyre over den ytterste store bølgen, ser du to hoder som dukker opp av vannet.
To personer på hvert sitt surfebrett leker seg ute i sjøen. Mens jeg tok bilder frøs jeg så fryktelig på fingrene at jeg ikke kan forstå at disse surferne orker å være uti.
Langt innover land har det lagt seg skum. Må si at dette er et fantastisk syn både og se å høre bølgene. Og det er nok sant at hver syvende bølge er større enn de andre.
 
Det er jo så mye forskjellig ting som driver i land. Jeg har funnet fin drivved tidligere. I dag fant jeg bare to små trebiter, det var mest skrot. På rorbua har jeg en fin hylle, se HER den er jeg meget fornøyd med.
 
 En barnesko. Den ble sikkert ble savnet i sommer. Nå ser den bare slitt ut, og litt trist kanskje.
Vinterstid går fargene mest i grått, til å med sjøen kan se grå ut. Men her, inne i mellom alle steinene er et lite tre. Og det vokser okergul mose på greinene. Så fin naturfarge.
 

Jeg bare elsker å gå her ute i (nesten) all slags vær. Jeg liker nok at vi har forskjellige årstider her i Norge. Nå venter vi på våren, men først skal vi en tur på fjellet i vinterferien for å prøve skiene.

 

6 kommentarer:

 1. Så härligt det ser ut. Jag gillar havet både som lugnt och med massor av vågor, Bara att titta på det förstås åker inte på vattnet.
  Skulle nog inte klara av om det inte fanns dessa fina olika årstiderna.
  Ha ett fint slut på veckan
  Kram Meta

  SvarSlett
 2. Livet ved sjøen er fint hele året og jeg er som deg, liker årstider, menneske for mye snø. Den kan komme i fjellet.

  SvarSlett
 3. Godt de bare surfet og alt var som det skulle :) Det er skjønt å være ved havet uansett vær og årstid. Vakre bilder :) Jeg mangler noe på en vegg i stua og da har jeg sett for meg et naturbilde som jeg aller helst har tatt selv- men det har jeg altså ikke gjort ennå. har et flott vinterbilde- men så glad er jeg ikke i vinteren at jeg vil ha det på veggen :) Må innom Allkopi å få litt info.

  Ønsker deg herlige dager

  Klemmer Monica

  SvarSlett
 4. Ja, å være ved havet eller sjøen, er noe av det beste som finnes. Akkurat i dette øyeblikket sitter jeg og ser utover Middelhavet, bare hav så langt jeg kan se.
  Håper at uværet har fart pent med rorbua deres og at ruskeværet har gitt seg.
  Snart er jeg tilbake til norsk vinter.

  SvarSlett
 5. Så flotte hav- bilder, elsker havet !
  Dette minte meg om Tjøme....ganske lik natur der, som hos deg.

  Ja, at de orker og surfe i det kalde vannet...brrrr.....

  God tur fjells, blir litt skiturer på deg da ?
  Ta med kamera, bilder vi vil se vettu :)

  God helg !

  SvarSlett
 6. Det var rejäla vågor, tufft och våga
  sig ut i det kalla vattnet och surfa.
  Och så mycket som blåst iland, kan tänka
  mig att du gör fynd ibland.
  Kramar/AM

  SvarSlett