onsdag 19. august 2015

Villa Helena


Jeg har hatt en drøm siden 2009. Det var da jeg begynte å blogge og fant bloggen som heter
Helens Italia liv ........ og litt fra Norge.  Drømmen var å ta med hele min familie til Villa Helena en uke for å feire min 60 år dag. Og 20.06 - 27.06, ble det til virkelighet.  HER kan du se Villa Helenas nye nettside.

Vi ble møtt av vertskapet, Helen og Terje. Det Norske flagget, sammen med et litt mindre italiensk, var hengt opp ved inngangsdøren. Glass og prosecco var satt frem og Helen hadde kjøpt deilig kake til oss. For en velkomst vi fikk.

Frokost, ble spist på terrassen rett utenfor kjøkkenet. Hele familien samlet, kjempe koselig.
Det deilige saltvannsbassenget på villaen ble flittig brukt. Til avkjøling og til lek. Fast oppdrag for mormor var etter frokost og passe guttene ved bassenget. Jeg bader jo gjerne selv også. Bassenget er selvfølgelig oppvarmet.
På Villa Helena er det fire soverom og fire bad, så vi hadde alle god plass. F og jeg bodde i andre etasje. Barn og barnebarn i første. Men hver morgen fikk vi da besøk av minstemann Eskil. Det er så hyggelig med noen små armer rundt halsen og en som lurer på om vi snart skal kle på oss.
Stort sett spiste vi alle måltider på villaen, ved det store steinbordet. Over bordet er det pergola med drueplanter. Skyggefullt og deilig på dagtid. Og hyggelig på kveldstid, når vi svigersønn (som har kokkeutdannelse) grillet for oss på den store utegrillen. Når grillingen var over ble glørne brukt til å tenne på i peisen.

Lunchen vår. Bruscetta, med tomater fra Italia. Finnes ikke bedre tomater. Toppet med reven parmesan. Jeg bare elsker det.
Avslappende dager ved poolen. Lese, sole seg og få servert kald drikke.

iPad tid under håndklær. Guttene storkoste seg de også. Idar, med app fra biblioteket, liker å ligge å lese.

Selvfølgelig ble det noen turer inn til vakre Bolsena by. Eskil og Idar fant seg en venn. Hunden til eierne av Ænos enotek, Anna og Sandro.
Jeg har besøkt Bolsena mange ganger tidligere, men aldri i juni. Blomstringen av hortensiaene er helt ubeskrivelig. Byen er full av disse blomstene, hele strandpromenaden bugner av hortensia i alle mulige farger.

Min plan var å ta med hele familien for å spise på Trattoria Del Moro. Jeg ønsket at Helen og Terje skulle bli med oss. Her ser dere hele familien samlet, sammen med Terje. Vi var først buden på apertivos i Ørneredet, som er Helen og Terjes bolig i Castello'n i Bolsena.
Guttene sitter som tente lys da Terje forteller. Han lovte dem å komme til villaen og kjøre gravemaskin med dem. Og det løfte holt han, uten at jeg fikk tatt noen bilder av dem.
På del Moro kjenner vi nå Andrea. Her studeres vinmenyen av Finn, Terje og Andrea. Valgets kval. Vi fikk både nydelig mat og vin.
En som ikke lurer på hva han skal spise er Eskil. Han vil bare ha blåskjell for det er det beste han vet.
Sveisen er også ordnet spesielt for kvelden.
Fra bordet "ute på vannet" fikk vi en flott solnedgang over Lago di Bolsena.
Jeg hadde en drøm. Drømmen ble til virkelighet og minnene som jeg har fra denne flotte uken glemmer jeg aldri. Takk til Helen for at dette ble mulig. Og som vi sa da dette bilde ble tatt. Tror det blir årets julekort.

10 kommentarer:

 1. Hei Bente
  Så utrulig koselig dere har hatt det i Bolsena hos Helen og Terje.
  Og så flott bilde av familien samlet. Det er nok en tur man vil huske lenge.
  Grattis med vel overstått Bryllupsdag også. Vi hadde i går, men det var ikke like lenge som deres. Kun mine foreldre, som feiret gullbryllup, 50 år i mai.

  SvarSlett
 2. Takk igjen for mange fine bilder fra årets Italiatur! Tenk at du ble 60 år, du holder deg veldig godt! Stå på videre utover høsten, det er hyggelig når du blogger.
  Klem fra Hanne

  SvarSlett
 3. Ser ut som en herlig familieferie...og de flotte omgivelsene.

  SvarSlett
 4. Jeg har også sett bilder fra dette fantastiske stedet og forstår godt at dere hadde en flott uke.

  SvarSlett
 5. Jeg har også sett bilder fra dette fantastiske stedet og forstår godt at dere hadde en flott uke.

  SvarSlett
 6. Oj oj oj vad härligt det låter att få sina drömmar att gå i uppfyllelse och lite till.Det ser helt underbart ut och nåt att minnas länge
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvarSlett
 7. Har ju följt dig via IG på er resa i Italien.
  Vilket fint ställe och fira sin födelsedag på,
  lycka och få bo hos dina fina vänner.
  Jättefina bilder
  Kramar/AM

  SvarSlett
 8. Så herlig når drømmer går i oppfyllelse :) Ser så koselig ut og hva er vel bedre enn å tilbringe fine dager med sine aller nærmeste. En opplevelse for alle sammen og spare i hjertet sitt.
  Gratulerer til deg og du holder deg godt - hadde ikke tippet 60. Det er forresten bare et tall :)


  Ha det så godt

  Sommerklemmer fra Monica

  SvarSlett
 9. PS, fikk du lest ut boken, Evighetens Roma? Søt bok og helt fin til pool-lesing.

  SvarSlett
 10. Som jeg mistenkte...skrev en lang kommentar her i går, FØR PS kommentaren min...men, den er ikke kommet med her...rart...?

  Prøver igjen:

  Ja, utrolige ting kan hende via ett lite tastetrykk, som du sier !
  Og det er jo så sant Bente. Se bare hvor du endte hen i Italia, drømmen gikk i oppfyllelse, noen den en stund så ikke ut til å gjøre ! Men rare omstendigheter ville det skulle gå din vei vettu :)

  Flotte bilder og takk for alle pene ord om stedet vårt, hyggelig å lese, samt takk til alle fine stunder vi hadde sammen. klem fra Helen

  SvarSlett