søndag 29. juli 2012

Sopp og blåskjell

Skogen bugner av gult gull. Årets første sopptur gav resultater.
Masse kantareller og også en del piggsopp. 
Denne gange valgte jeg å forvelle og legge soppen i fryseren.
Det er også enkelt å tørke sopp, Mia i Mias Landliv har fortalt meg
hvordan hun tørker sin sopp. Ta en innom Mia å se hennes fantastiske blogg.



Årets hittil varmeste dag var torsdag 26. juli og vi tok jolla
vår ut til den deiligste holmen vi vet. 
Jolla, det er fiskebåten til min mann.
Solstol og lesestoff. Nå (akkurat ferdig) har jeg lest Fredagstrikkeklubben.
Den anbefales. Sjekk føttene over stolen. Mannen soler seg, og
han har virkelig blitt brun selv i år.


Yngstedattera var også med, hun hadde med en herlig liten parasoll.
Mener den er fra Riviera Maison hvis jeg husker riktig.
Blåskjell appen som jeg har på iPhone blir ofte brukt.
Grønt idag også, det vil si spiselige.
Vi har massevis og blåskjell rett utenfor døra.

Vasking og rensing av skjellene.


Når vi lager (damper) blåskjell gjør jeg følgende:
Ha god olivenolje i en stor kjele.
Hakket løk og hvitløk freses lett
sammen med litt ingefær 
og gjerne karripasta hvis du har.
Legg i alle skjellene.
Hell over 1 - 2 dl hvitvin
og damp blåskjellene til de åpner seg.

Ta opp skjellene og kok inn kraften med noen klatter usaltet smør.
Denne kraften blir nydelig.

Server blåskjellene i dype tallerkener og hell kraften over.
Jeg serverer med pommes frites eller hvitløksbaggett.
Hjemmelaget alioli hører med.

Husk de skjellene som ikke åpner seg skal du ikke spise!!





5 kommentarer:

  1. Det var mycket kantareller, gott och ha i frysen i vinter. Och så fint parasoll, kan vara skönt med skugga ibland. Ni hade det härligt där på klipporna.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvarSlett
  2. Nydelige bilder og god mat! Blåskjell har jeg aldri tilberedt, sikkert godt som all annen sjømat;)
    Nyt de siste julidagene, klem;)

    SvarSlett
  3. Dette har jeg ønsket meg, DIN oppskrift på blåskjell "sjy" - grazie mille du skjønne kvinne :)
    (Rimte nesten det der...:)

    Dette var da en herlig utflukt, med riktig tilbehør, mann, datter, parasol, egen bortgjemt øy, bok, og ikke minst SOL, hurra, Bente, tenker du koste deg gløgg ihjel.

    Var ikke klar over at Mia har "åpnet" opp bloggen sin igjen, takk for den nfo'n også, liker hennes blogg.

    God sommer videre, fin dag i England, og vi skal på utflukt....:)

    SvarSlett
  4. Til info !

    Da lager Terje blåskjell ala Bente's oppskrift, vi bare manglet karripasta..... men, jeg tror de blir gode for det :)

    God lunsj !

    SvarSlett