søndag 4. november 2012

Smuldrepai med epler

Lørdag hadde vi en hyggelig lutefiskaften sammen med flere av våre rorbunaboer. Deler med dere oppskrift på en aldeles nydelig smuldrepai med epler. Den er verdt å prøve.
Du trenger:
4-5 epler
2 ss sukker
1 ts kanel
200 g kaldt smør i terninger
200 g mel
50 g sukker
Slik gjør du:
1. Skjær eplene i grove båter og legg dem i en middels stor smurt form. Ha på sukker og kanel og vend det inn i eplebitene.
2. Jobb sammen smør i terninger, mel og sukker med hendene slik at det blir en blanding med store og små klumper. Fordel dette over eplebitene. Det er også godt med nøtter og rosiner oppi, og noen liker å bytte ut litt av melet med havregryn.
3. Stek paien på 200 grader i 15-20 minutter, og server med pisket krem.
God søndag!!

6 kommentarer:

 1. Jag älskar lutfisk med vit sås och kryddpeppar, vet inte hur ni äter den i Norge, men fisken är säkert samma. Pajen ser jättegod ut.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvarSlett
 2. Mmmmmm, smuldrepaien høres helt herlig ut! Er litt sulten her jeg sitter, og ble ikke akkurat mindre sulten nå... Skal snart begynne med søndagspizza, men må først passe på å nyte ro og fred siden jeg har huset for meg selv et par timer. Det var veldig etterlengtet i dag, for jeg er så sliten i hodet.
  Fortsatt god søndag! :)

  SvarSlett
 3. Så koselig helg dere har hatt :)
  Og den smuldrepai med epler, mmmmm...

  Lett å lage, tro?

  Ønsker deg en finfin søndag også.

  Her har det vært innedag, regnet stort sett hele dagen ;(
  Men, da blir det mere strikking på meg, hadde et skjef liggende her på Tjøme, som burde bli ferdig til vinteren, tenkte jeg...

  SvarSlett
 4. Er ganske sikker på at den er helt vidunderlig god....

  Ha en fin søndagskveld

  SvarSlett
 5. Ikke prøvd slik smuldrepai ennå, men den skal prøves!!
  Ha en fin søndag videre, klem fra mæ;

  SvarSlett
 6. Denne eplepaien så fristende ut du..skal nok notere meg oppskriften.
  Ja vi lever virkelig ut drømmen vår her i Frankrike, men spørs om vi må hjemover neste høst slik at yngste datteren får fullført videregående.....og da skal du ikke se bort i fra at vi dukker opp på Kråkerøy igjen...hehe. Nyt dagen din i dag du også...høres herlig ut. Varm klem fra meg

  SvarSlett