mandag 19. august 2013

A grand tour

Vi har lekt med tanken på å ta oss en lengre biltur i høst, nå er turen bestemt og om en uke drar vi.
26. august pakker vi bilen og reiser. Vi har til og med kjøpt oss GPS eller TomTom. På alle våre turer i inn og utland er det jeg som sitter med kartboka på kne og leser skilter underveis. Og vi har ikke hatt noen problemer med å finne vegen. Det er bare når vi skal inn i større byer og finne gatenavn som vi har savnet GPS.

Jeg leste for noen år siden boken Lykke i Piemonte, av Claus Hagerup og om hans erfaring med TomTom. Han gav en morsom beskrivelse, så vi er jo spente på vår bruk GPS's og om den vil være vennlig stilt ovenfor oss. Vi selv har vært i Piemonte og på flere av stedene Hagerup beskriver og for meg var boken morsom og interessant å lese. Anbefales.


Vår første overnatting er i Danmark, nærmere bestemt Haslev på Skjelland, hvor vi har bekjente som vi vil besøke. Vår grand tour skal vare i minst 4 uker og underveis planlegger jeg å blogge reisebrev. Målet eller reisens ende er bestemt og der har vi bestilt oss leilighet for to uker. Jeg har ikke tenkt å røpe hvor vi skal ennå. Nå skal det planlegges hva som skal være med i kofferten. F har i tillegg lyst til å med sykler, men må nok da kjøpe et nytt sykkelstativ til bilen. Gjett om vi gleder oss.
8 kommentarer:

 1. Så spennende , gleder meg til å følge med :)

  GOD TUR


  Klem Monica

  SvarSlett
 2. God tur! Planlegginga er halve moroa! Skal bli spennende å følge dere via bloggen.

  Klem

  SvarSlett
 3. Sier som Ingunn her, planleggingen er halve moro, så sant, så sant !!

  Jeg elsker GPS, har hatt det i alle biler, etter en heftig krangling som førte oss nesten til Roma, hvor vi skulle ha stoppet lenge før....ehhh, min feil, kan ikke lese kart, og ihvertfall ikke 150 km i timen, hvor italienske skilt fløy forbi - med laaange vanskelig navn, idag kan jeg jo mange av navnene, men GPS'n idag er så nøyaktige at det er en fryd :)

  Gooood tur !

  PS, vi reiser tilbake til Italia onsdag, mailer deg når jeg kommer "hjem" dit :)

  SvarSlett
 4. Så spännande med en resa som varar så
  länge, och bara en vecka tills ni åker.
  Perfekt och ta bilen, man får se så mycket
  mer då.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvarSlett
 5. Det høres virkelig spennende ut. Og jeg tror jeg vet hva dere skal og hvor dere skal. Har lest litt i kortene...... ;)
  Siden faren min kommer fra Spania, har jeg halve slekta mi der og i Paris, og vi har reist siden jeg var 6 år, på familiebesøk dit. Noen ganger med fly, men for det meste reiste vi med bil. Og min mor var kartleser. Og dette var lenge før GPS var oppfunnet. Vi hadde mange fantastiske turer, og noen ganger forvillet vi oss inn i sore byer som Hamburg eller Marseille. Men kom oss alltid ut igjen, i god behold.
  Av og til tok vi av en liten vei......og kom til en landsby eller kystby, som var pittoresk og koselig. Der overnattet vi, og fant aldri det samme stedet igjen.
  Så lov meg det, å ta av en liten vei utenom ruten deres, så kanskje dere vil oppleve noe fint og uventet.
  Og 4 uker......så heldige dere er. Gleder meg til reisebrevene, og ha en riktig od tur. Og hils så mye til Helen ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Sylvia din luring.....synsk.....?

   Slett
 6. Så spennende :)

  Fin ukesstart!
  Her sniker jeg meg til litt blogging, mellom litt jobbing *fnis*
  klemklem

  SvarSlett
 7. Spennande.
  Gler meg til å lese reisebreva :)
  God tur !

  SvarSlett