lørdag 24. august 2013

Pakket og klart?

Tiden er inne for å pakke koffertene våre. Jeg liker å ha alt i orden tidlig, men F vil gjerne vente for det er jo ikke noe som haster. Lett og greit å pakke kofferter!

Først må det blogges et innlegg om pakkingen. Klær, sko, kamera, iPad, briller o.s.v skal jo være med. Og så passene.  Det er bare det at vi ikke kunne finne passene våre. Jeg har dem alltid på samme sted. Vi har jo Schengenavtalen så egentlig trenger vi ikke pass, men på alle hotell blir vi spurt om pass.
 
Vi har lett og lett overalt i to dager. Til sist ville jeg Google om hvordan det er å reise uten pass i Europa. SE HER   hva jeg fant ut. Så vi bestemte oss for å være på politistasjonen kl. 09:00 mandag morgen for å få enten nødpass eller idkort.
 
Nå ville F bare hvile seg litt før han, også i siste liten ville skifte olje på bilen vår. Han er jo handymann jo. Mens han lå og hvilte tenke han igjennom prossessen (som han kaller det) på hvor og når vi sist brukte våre pass. Og hvor lå de? På skanneren vår. Der har de lagt trygt og godt siden mai.
 
 

 Jeg må også fortelle at mens vi lette etter passene, dukket en annen savnet ting opp. F's briller som forsvant for snart to år siden. De lå pent i lommen på en gammel regnjakke, som ikke lenger blir brukt. Han fikk seg endelig nye i juni i år.

 Hvor mange briller må man egentlig ha med seg på tur? Vi har noen par hver. 
 
 
Så var det oljeskifting på bilen. Jeg står innerst i garasjen og dirigerer at F kjører vår Landcruiser inn og opp på to planker. Det gikk greit. Så var det å få opp panseret. UMULIG, det satt bom fast. Ja ja, hva gjør vi da. Handy'n ringer sønn til en kamerat. Han driver eget verksted. Det er jo bare lørdag ettermiddag. Etter laaaang tid rikket panseret seg opp. Hurra.....


Kameravesken med alle ledninger og ladere. GPS og mobilt bredbånd og PASSENE!
 
 
Vår planlagte tur er det nok noen som har gjettet seg til (ikke sant Sylvia). Vi reiser til ITALIA.
 


 
 


4 kommentarer:

 1. Klart mye skal pakkes til en tur på 4 uker !!
  Du kan jo nesten åpen brillebutikk på veien...hehehe

  Godt passene ble funnet, og ikke minst panseret åpnet seg, hurra !!

  God tur, vennen !

  SvarSlett
 2. Hei Bente
  Det var jo det jeg visste......;)
  Jeg skrev et laaaaangt innlegg hos deg i går kveld, og da jeg skulle sende det, falt nettet mitt ut:(
  Derfor er jeg innom her igjen, bare for å ønske dere en riktig GOD TUR. Hilse Helen så mye.
  Klem

  SvarSlett
 3. Hi hi - ja er det ikke stjålet så dukker det opp igjen :) Godt i hvert fall passene dukket opp. Ser at det er veldig greit å ha de med :)

  Var jo litt rart du først kom til noen sko og så til en bukse nåe du spaserte her om dagen- hva ble det neste liksom :)

  Godt du har med deg mobilt bredbånd

  God tur :)

  Klemmer fra Monica

  SvarSlett
 4. Det är mycket och tänka på inför en resa,
  ser ut som ni är bra förberedda.
  Ha nu en toppenfin resa
  Kramar
  AnnaMaria

  SvarSlett