søndag 4. august 2013

Antikk handel

Søndag, fint vær og vi ville ut på sykkeltur. Øya hvor vi har sjøbua vår er den største av Hvalerøyene, Kirkøy. Den har mange fine og smale veier, som er utmerket for sykling. Idag ville vi gjerne se etter kantareller også. Underveis kom vi forbi en gammel gård. Her vet jeg at det er antikkhandel på låven. Har jo alltid hatt lyst til å stoppe og nå ble det anledning. Såååå mye fint å finne. Jeg hadde glemt kamera, så alle bildene er tatt med min iPhone og dessverre ikke så bra.

Hva med en fransk komfyr av merke Belpaise? Så flott utført. Jeg har aldri sett en lignende som denne. Under der kjelen står fylles det opp med koks eller ved. Stekovnen er bak døren dere ser under grytene og den kan åpnes fra begge sider. I bunnen tas asken ut. Jerngrytene var dessverre ikke tilsalgs.
Alle dørene er nydelig dekorert med blomstermotiv. Dette er bunnen hvor asken tas ut.Det står Belpaise på askedøren og vi tror det er komfyrmerket. Prøvde å Google det uten resultat.
Eller hva med en koffert eller to. Her finnes flere størrelser.Gamle ryggsekker eller en fiskeveske i skinn.
Speil og børste til å ha på toilettebordet. Jeg så også en liten reisekoffert til herre. Den inneholdt alt fra hårbørste, småflasker, neglsett og til og med fire små tversoversløyfer. Fikk ikke tatt bilde av den dessverre. Den var så morsom og kunne passe som gave til en god venn.
En syltepresse fant jeg også. Det ønsker jeg meg, men denne var litt for stor.
Denne sengen kunne jeg også ha lyst på. Har dessverre ingen plass til den akkurat nå.
Utenfor låven var det noen nyere saker. Denne jern "porten" står midt i hagen foran et stort bord. Her fikk jeg lyst til å dekke bordet med hvit duk og porselensservise og ha hageselskap. Fikk med til å tenke på Krøyers bilde, Hip Hip hurra.
Handel ble det også. F fant en gammel fisketine. Den skal få plass på sjøbua.

Jeg fant et gammelt tre trau. Kunne se for meg hvordan jeg skal bruke det til jul hjemme. Kalles dette for trau eller?Vi må nok tilbake hit for det er mere som frister. Kantareller fant vi ikke idag. Jeg tror det har vært for tørt her ute på øya. En morsom dag har vi i allefall hatt.

Posted using BlogPress from my iPhone

6 kommentarer:

 1. Tråg kallar vi det du köpte, kommer
  bli fint med röda äpplen i.
  Det var en fin antik handel du besökte,
  mycket vacker och annorlunda spis.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvarSlett
 2. Min tippoldemor er født på Asmaløy, men jeg dessverre aldri vært på Hvaler. Hvis du kjøper er stor syltepresse kan du lage en ekstra sylte og gi bort i gave.

  SvarSlett
 3. Høres ut som du har hatt en veldig koselig dag, og så fine skatter du kjøpte! Jeg elsker også å gå i slike butikker og på bruktmarkeder. Har funnet mye fint der. I tillegg er gjenbruk bra for miljøet:-)
  Ønsker deg en fin augustuke:-)
  Klem fra Marit

  SvarSlett
 4. Oj så masse fint :) Hvaler er s¨å koselig, har familie på Kråkerøy :)


  Ønsker deg en herlig uke

  Klemmer fra Monica

  SvarSlett
 5. Hvilken perfekt dag !
  Stikke innom slike bruktmarked, er alltid artig :)

  At noen nye skatter ble med hjem, er jo ennå bedre, og det bakpå sykkelen da....hehehe

  Ja, ny sykkel venter meg i Norge, så da får jeg begynne å sykle igjen, jeg også :)

  Todelooooo

  Ps, Terje nevnte han hadde sendt mail til F idag, til info :)

  SvarSlett
 6. Så mye spennende da......
  Ja, det heter TRAU, og det kan du bruke til mye, altså. De er ordentlig fine.
  Så får vi håpe du finner noe sopp neste gang du er på tur.

  SvarSlett