onsdag 21. august 2013

En deilig tur

Jeg er tilbake på sjøbua for et par dager. Det er jo ikke lenge til vi reiser på vår planlagte ferietur, men først ville vi ha noen deilig dager på Hvaler.

Her ute har jeg så mange fine turveier og flere har jeg blogget om tidligere. Idag ville jeg gå en god lang tur. Først vegen om Storesand. Jeg møtte ingen på vegen hit ned. Det er så stille og fredelig og jeg kjenner saltvannslukten. Det skulle nesten være en link for lukt synes jeg.I Ørekroken renner det ut en bekk over stranden. Vanligvis må jeg vasse eller gå over en bro som er litt vekk fra stranden, men idag var det lett å hoppe over. Lavt vann og ikke mye vann i bekken heller.


På de turene jeg går vet jeg ikke alltid hvor jeg ender. Jeg gikk lenger enn vanlig idag. Over hele stranden i Ørekroken og utover en lang odde. En nydelig liten sandstrand dukket opp.
På en sten står disse skoene gjenglemt. Sikker en som har vært nede på denne stranden for å vasse i sjøen.Videre på stien kom jeg til en benk. Her henger en bukse. Hvem tok av seg denne tro? Samme som eier skoene?Ytterst på odden kommer jeg til et rullestensbelte. En morene fra siste istid vil jeg vel tro. I horisonten møtes de to fergene som går mellom Strømstad og Sandefjord.


En rusten oljetønne ligger mellom stenene. Det har vært steinbrudd her for mange år siden.
Sjøen er stille og blank. Utsikten er upåklagelig og følelsen gir med ro og fred.


Jeg har gått forbi dette huset mange ganger. Det minner meg om mitt barndomshjem (som er revet). Det hadde samme rødfarge til jeg begynte på skole, men ikke trappen og overbygget på framtiden.Og så har jo bjørnebærene begynt å bli modne. Når jeg går på tur putter jeg som regel en plastpose i lommen, også idag. Det ble 300 gram og et lite glass med bjørnebærsyltetøy.
En riktig deilig tur.

6 kommentarer:

 1. Det var en veldig koselig tur. Og den lille stranda lå så idyllisk til der.
  Når du nevner lukt på flaske, så snakker mannen hele tiden om det samme.han vil ha en lukt, en parfyme som dufter som saltvann.
  Han fant en til meg for flere år siden, som minnet litt om den, en fra Issey Miyake. Den brukte jeg i årevis .....men nå er jeg lei den. Han får finne seg en egen, he he
  Her er det egentid ikveld.nå skal jeg sette over tevann og ta en fotbad, og så har jeg strikketøyet i nærheten. Kos det, vet du.

  SvarSlett
 2. Koselig reportasje! Ukjent område for meg, men fint å se bilder fra dine turmål.

  Klem

  SvarSlett
 3. Det er ofte deilig ved sjøen nå på sensommeren.....så stille og fredelig.

  SvarSlett
 4. Hvaler er helt herlig - og heldige du som har sjøbua :)

  Hi hi...var spent på fortsettelsen jeg om du møtte en naken mann... men i grunnen greit at du ikke gjorde det :)

  Nyt dagen klem fra Monica

  SvarSlett
 5. Hvilken herlig tur du har vært på,
  og til og med sanket bær med deg :)

  Takk for at vi fikk bli med deg !

  SvarSlett
 6. Så koselig å få ta del i turen din! Vakker natur og flotte bilder. Ønsker deg en strålende fin helg:-)
  Klem fra Marit

  SvarSlett