fredag 6. september 2013

Bytte av leilighet i castellon'n

Her i Bolsena går dagene sin gang. Nå har vi vært her en uke allerede og hver dag er det over 30 grader.
Vi skal bo i to forskjellige leiligheter, en uke i hver. Den første uken har vi bodd i en flott luksusleilighet. Den er helt nyoppusset og har air condition, og eies av en australsk mann, se www.vdlbolsena.com.
Uke nummer to hadde vi lyst til å leie den leiligheten som Helen har presentert for oss HER.
Leiligheten eies av et svenske par og de har aldri leid den ut tidligere. Men da de hørte at vi er italiafrelste og at kjente av Helen, kunne vi gjerne få leie leiligheten.Bodil og Lars heter det svenske paret. Bodil sendte med en epost med forskjellige opplysninger om leiligheten. Det morsomme er hvordan vi skal hente nøkkelen. Se bare hva hun skriver:
"Nyckeln hämtar ni hos Juliano som bor på Via degli Adami 8. Det är den övre av endast två gator som finns i castellet. Fråga bara efter Juliano eller hans fru Rosella så visar dom er tillrätta. Barberaren David eller butiken är alltid öppen utom under siestan. Julianos telefon är +39 0761 798235, men han talar bara italienska."
Ja Juliano snakker altså bare italiensk. Jeg hadde ikke tenkt til å ringe ham.
Etter flere dager her i castellon'n har vi ikke sett barbereren heller, kanskje vi har gått forbi under siestaen eller så har han hatt stengt.
Vi fikk med oss Terje, som snakker italiensk. Barbereren hadde åpent, han drev og klipte en kunde, men allikevel viste han oss hvor døren til Juliano og Rosella er. Helen lurte på når vi kunne ringe på i siestaen, de lå kanskje å sov. Etter to ringinger ble døren åpnet, og ut kom en liten mann, Juliano. Han forsto godt hva vi ville og viste oss ned til leiligheten. Forklarte, på italiensk, om gass og strøm og hvordan vi skulle låse dørene. På den herlige terrassen viste han oss vannslangen. Kunne vi vanne mens vi bor der?
Her er vi på vei etter Juliano, gjennom denne vicolo'n (lille gaten), ned noen trapper og så destra (høyre).Her skal vi bo den neste uken, med en fantastisk terrasse. Håper nå været blir fint en uke til. Ser litt skummelt ut for mandag og tirsdag, men da kan vi få med oss litt mer av området rundt Bolsena også.
Posted using BlogPress from my iPad

6 kommentarer:

 1. Så spennende å bo på forskjellige steder. Og det er jo uvant at de ikke snakker engelsk.......som resten av verden, ligsom. Godt dere har Helen og Terje i nærheten.
  Ønsker dere en riktig god helg, Bente.

  SvarSlett
 2. Herlig <3

  Nyt livet og hverandre

  Klem fra Monica

  SvarSlett
 3. Herlig beskrivelse om nøkkel-henting.
  Ja, akkurat sånn var det jo...hehe..

  Håper dere trives like godt her som hos Noel,
  denne har jo en helt fantastisk terrasse, som jeg vet du vil
  kose deg masse på :)

  Sees ikveld !

  SvarSlett
 4. Nu var alla bilder rättvända. Och vilken
  fin lägenhet ni fått hyra, bättre kunde
  ni inte bo. Fantastisk utsikt, allt ser så
  mysigt ut.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvarSlett
 5. herlig <3

  Ønsker deg en fin ukesstart:)
  klemklem
  -Maia

  SvarSlett
 6. Ha en fin ferieuke nr.2!
  Venter på flere feriebilder;)
  Hanne

  SvarSlett