lørdag 14. september 2013

Reisebrev fra Goslar

Lørdag 14. september og i dag vil vi ikke kjøre så mange mil, bare ca 27 til byen Goslar. Denne byen hadde vi hørt mye om, og for mange år siden hadde vi tenkt å overnatte her. Den gang ble det ikke slik, men nå med vår GPS kom vi frem til denne vakre gamle byen. Gjennom booking.com bestilte vi rom dagen i forveien og tok inn på hotell Hotel Alte Munze.
På Wikipedia står det dette om byen:
"Goslar ble grunnlagt i 922 av Henrik I. På 1000-tallet bygde Henrik II et keiserpalass i byen, fordi det lå en sølvgruve i fjellet Rammelsberg, like i nærheten av Goslar. Myntene fra denne tiden ble spredt helt til Færøyene. Byen ble et viktig punkt i det tysk-romerske riket og flere riksdager ble holdt i Goslar. Senere ble byen tildelt status som fri riksstad og ble medlem i Hansa-forbundet. I trettiårskrigen ble Goslar inntatt av svenske tropper og i 1802 opphørte dens status som fri riksstad, da Goslar ble underlagt Preussen. Siden 1992 er den historiske bykjernen og sølvgruven i Rammelsberg med på UNESCOs liste over verdensarv."
Jeg står sammen med en ridder til hest, inne i lobbyen som leder om til den delen av hotellet vi bor i.
Goslar er en nydelig by. Bindingsverkshus i forskjellige utførelsen.
Det er lørdag og bryllupsdag. Også i Goslar blir det ratt bilder av brudeparet på torget i den gamle bydelen.
- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Münzstraße,Goslar,Deutschland

3 kommentarer:

 1. Det er så flott med bindingsverk :) og nam nam til apfel strudel :)


  God tur vider og kos dere

  Klem Monica

  SvarSlett
 2. Utrolig flotte bygg her !!

  Alltid morsomt og se, syns jeg.

  Mandag og dere er vel på veien igjen,
  tro hvor neste stopp blir?

  God tur !

  SvarSlett
 3. I Goslar har vi også overnattet en gang. Veldig sjarmerende by, med fler hyggelige tyske kneiper med deilig tysk hvit vin husker jeg. Husker jeg kjøpte strømpegarn i en liten garnbutikk.

  SvarSlett