fredag 27. september 2013

Siste helg i september

Siste helgen i september allerede. Her må hummerteinene gjøres klare til sesongen som starter 1. oktober.


Det er strenge regler for hummerfiske. Reglene ser dere HER..

Siste investering er en ny krabbe/hummerkoker. Tidligere har det tatt veeeeeeldig lang tid å koke opp vann for koking av hummer eller krabbe. Denne kan kobles til gassbeholderen som vi har til grillen vår. Kjelen rommer 40 liter.


Mens F trengte å fiske litt mer makrell, som han skal ha til agn i hummerteinene, gikk jeg meg en deilig tur. Slåpene er nå modne og jeg plukket noen. Tenke å prøve med på slåpelikør.


Oppskrift på slåpelikør:
1 l slåpe
5 dl brennevin
2,5 dl sukker
Bland alt sammen, og la det stå 6-12 mnd. (smak evt. til med mer sukker etter 1-3 mnd.). Sil av likøren, den er klar til å nytes. Når likøren blir laget på denne måten, får den mer preg av smaken fra kjernene.


Sjøen er blank og still her ute ved idag. Vinden er nordli og da ligger sjøen helt flat.
Langs fjæra er det alltid så spennende å gå tur, hvilke skatter kan jeg finne?
Dere som har fulgt med husker kanskje den store drivvedplanken jeg bar med meg hjem til sjøbua. Dere kan se den i Dette tidligere blogginnlegget. .


Jeg ble overrasket over å se denne store drivvedstokken stå oppreist. Det er nok menneskelaget. Øya som sees i bakgrunnen er Lauer. Det er ingen fastboende igjen på øya, den siste omkom i en drukningsulykke 1999.


Her kan også Kosterøyene sees i det fjerne.


En del av kyststien går forbi Homlungen fyr. Et nytt trappetrinn er satt opp, den gamle som sto her var råttent og ødelagt.


5 kommentarer:

 1. God kveld i stua, Bente
  Slåper....jeg har hørt navnet, men ikke helt visst hva det er. Jeg husker mine besteforeldre hadde et kriketre i hagen, og det minte slepende meg om. Men jeg tror de var gule......
  Hummer, nam nam. Jeg er vel mest glad i kreps, men sier ikke nei til hummer.

  Når vi har hatt skalldyr-lag, har jeg noen ganger bakt loff, som ser ut som en hummer, og brukt hjelpepersonellet til øyne. Det har vært en stor succsess.

  SvarSlett
 2. Rettelser av ipadens skrivefeil: hjelpepersonellet skal altså være HELPEPPER.
  Beklager

  SvarSlett
 3. Så moro at din F har fått seg blogg :) Og Hummer og reker er det beste jeg vet :)
  Min Finn er utålmodig skjønner du. Når kommoden bæres nymalt inn fra en garasje i pluss 2 grader til ei stue på 24 så skjer det noe med det levende treverket :) Alle skuffene gikk greit etter en liten time bortsett fra en og den går fint også nå etter at vi smurte med stearinlys :)
  Jeg er i grunnen veldig fornøyd med kommoden jeg og ekstra pluss for at den også kan brukes, hi hi !

  God kveld og helg Bente

  Klem Monica

  SvarSlett
 4. Så spännande och fiska hummer, det har jag
  aldrig gjort. Men jag äter gärna, så gott!
  Kramar
  AnnaMaria

  SvarSlett
 5. Så nydelige bilder, og spennende med hummerfiske. Fersk hummer er bare helt nydelig. Ble fiska litt hummer på Vestlandet da jeg vokste opp, husker det var nøye med de datoene ...

  SvarSlett