onsdag 25. september 2013

Fårikål



Ja da jeg vet at fårikålens dag er 26. september, men det er i dag det passer for familien å komme på fårikål til oss. Ny stooooor kjele ble innkjøpt i går. Komfyren har induksjonstopp og den gamle fårikålkjelen min kan ikke brukes. I butikken så kjelen vanlig stor ut, men da jeg fikk den med hjem er den veldig stor så hele nabolaget kan kanskje spise fårikål hos oss. Fårikål er som mange sier, bedre dag nummer to. Vi skal reise på sjøbua for å klargjøre hummerteiner til årets hummersesong, og da får jeg ta med resten av fårikålen og be inn naboene.

I fryseren hadde jeg en stor lammestek som F benet ut. Han delte opp lammebeinet og hele steken på over tre kilo. Det blir som sagt mye fårikål.

Jeg må ha hel sort pepper i min fårikål, ikke pepper som er samlet i en liten beholder.





Bildene er tatt med min iPad og jeg synes ikke de blir så klare dessverre. Har glemt kamera på sjøbua.

Tidlig i dag var det kun 6 grader, så høsten er virkelig her. For oss har den gått utrolig fort, men så har vi jo vært bortreist i fire uker. Nå nærer det seg oktober og 1. oktober skal hummerteinene i vannet. Det er alltid så spennende.

Litt av hummerfangsten fra 2012.

5 kommentarer:

  1. No kjenner eg at det hadde vore godt å ete fårikål :)
    Du fristar. Og hummar... Fantastiske godsaker du viser !
    Nyt fårikålen !

    SvarSlett
  2. Vi snakket akkurat om fårikål idag !!
    Har lyst til og lage det her i Italia, gjorde det faktisk ifjor - ble bra det.

    Og vi inviteret ikke noen italiener på denne middagen...hehe....
    litt for norsk tenker jeg denne er...

    Her tar jo sommeren aldri slutt ! helen uken har vært sol og knall blå himmel og med 26 grader midt på dagen, dog morningene er friske med +15 grader og dugg i gresset.

    Har ikke hatt på meg sokker/strømper siden påske tider.....det er leeeenge det !

    SvarSlett
  3. Det blir god fårikål det når det brukes stek :) Må begrense skrivingen litt, har senebetennelse i arm og skulderblad- så skal liksom ikke bevege den for mye :P

    Ønsker deg en fin kveld

    Klem Monica

    SvarSlett
  4. Å lage fårikål på en lammestek blir kjempegodt. Og pepper i en beholder er for pingler!
    Tenk å kunne fange sin egen hummer - misunnelig......

    Ha en fin kveld!
    Vigdis

    SvarSlett
  5. Får i kål har jag aldrig lagat, aldrig ätit heller.
    Men hummer det har jag ätit, smaskens!!
    kramar
    AnnaMaria

    SvarSlett