torsdag 19. desember 2013

Tresnekke?

Denne 21fots tresnekka er til salgs. Vår nabo har drevet et lite båtbyggeri gjennom mange år. Han fyller nå 80 år og bygger ikke båter lenger. F snakket med ham for noen uker siden og da fortalte han at han har en Arendalsnekke liggende inne i sitt verksted, som er til salgs.Snekka kan passe så fint ved sjøbua vår. Det er jo mye jobb med en trebåt. Men så blir de så fine ferdig pusset, og masse sjarm og nostalgi følger med.


F har nok blitt litt fristet etter turene vi har hatt til Italia hos Helen og Terje. De har en nydelig tresnekke liggende på Lago di Bolsena.


Det er rent og ryddig i verkstedet til nobo'n.Skal vi få oss en hobby til? Det må bli hobby og ikke stress for å få snekka i stand. Motoren virker, men jeg tror F gjerne vil ha en FM motor (Fredrikstad Motor).

I oktober var F og eieren av Fredrikstad Motorfabrikk i Bolsena Italia, og reparere FM motoren i snekka som ligger der.Snart er det vintersolverv og bare 6 måneder til St Hans. Skulle være moro med en snekketur i skjærgården. Vi får se. F er i tenkeboksen.

6 kommentarer:

 1. Såna träbåtar är jättefina, men
  mycket jobb. Hoppas maken kommer hem
  med en fin gran. Och rosfeber har en kollega
  nyligen haft, det gick över ganska fort.
  Krya på dig och kramar
  AnnaMaria

  SvarSlett
 2. Nå først tanken er kommet er det nok bare å slå til....får ikke fred ellers. Og som du sier, det må være en hobby når man har tid til overs. De er jo bare lekre da de flotte gamle trebåtene. Mannen og jeg besøkte trebåtfestivalen i Risør for et par tre år siden. Å du og du så utrolig mange nydelige og velholte båter som vistes frem der.

  SvarSlett
 3. Ja, du/dere vet jo hva T syns...hehehe

  Vi er VELDIG spent på hva om det blir kjøp.
  Hvis ikke skal du vel ikke se bort fra at min kjære kommer....hahaha
  (TRE) båt gal som han er....

  JA, det er mye jobb - men denne ville jeg tro har en overkommerlig størrelse...

  Tvi tvi, hva enn dere velger :)

  Hilsen Helen :)

  SvarSlett
 4. Det er en herlig lyd på de der :)

  Håper armen/håndleddet er blitt bedre.

  Ønsker deg en riktig God Jul

  Juleklem fra Monica

  SvarSlett
 5. Hei Bente, da titter jeg bare innom for å ønske deg og dine en riktig god jul og et spennende nytt år. Håper armen var bra på røntgen i dag, og at du kan gå julen i møte uten gips. Juleklem fra meg

  SvarSlett