mandag 26. mai 2014

Sjøsetting av snekka og prøvetur


Rett før jul kjøpte min mann F seg ny båt. Denne gangen ble det en tre snekke, en Arendalsnekke, 21 fot. Båten lå inne på gamle Gressvik Båtbyggeri, som eies av vår nabo. Båtbyggeriet ligger altså rett ved der vi bor, hvor Seutelven møter Glomma. Snekka har lagt tørt og godt inne i hele vinter.
Planen var å gi den en grundig oppussing. Men så har vår yngste datter kjøpt seg en rekkebolig, som også trengte restaurering rett og slett. Og far, som er meget hendig og dyktig, sa han kunne påta seg den jobben i vinter. Det har vært mye jobb. Snekka får heller få bedre puss neste vinter.


Jeg har alltid ønsket meg en slik liten tresnekke. Og etter F har vært med til Bolsena i Italia og besøkt Helen og hennes kjære, tror jeg har også ble frelst. Se bare på dette innlegget HER.


Dessverre har jeg hatt problemer både med min PC og min iPad. Bilder ville ikke lagre seg på Pc'n og de bildene jeg fikk inn på iPad'n vil ikke lagres ved å bruke BloggPress.  Nå tror jeg at jeg har klart å få ordnet Pc'n min på egen hånd. Derfor har det ikke vært blogg innlegg på lang tid. Kanskje litt bloggtørke også da.

Spenningen var meget stor da snekka skulle sjøsettes. Ville den flyte eller gå rett til bunns. Trebåter må jo trutne i skjøtene. Det vil si treverk kryper når det et tørt og utvider seg igjen når det bli vått.
Og snekka vår hadde jo lagt veldig tørt.

 
Her måtte det pumper til. Snekka var veldig lekk og vannet steg nesten fortere enn pumpene klarte å pumpe vannet ut.
 

 
 
F måtte nok noen turer ned den første natten etter snekka var satt på vannet. Heldigvis så gikk det bra og snekke flyter fint som en svane.

 Den aller første prøveturen gikk oppover Seutelven, under gang- og sykkelbroen. Yngste dattera ble med og sitter på dekk.

Den stolte skipper på ny egen skute. Jeg synes det er så flott med det norske flagget på trebåter. Bilde er tatt med iPhone, så dessverre nokså utydelig.
 

6 kommentarer:

 1. Tøff tøff den koselige lyden da :) er jo så koselig med båter og dette er jo båt med sjel :)

  Tror jeg skal en tur på pappbåtfestivalen i år- om været er bra !

  Ha det så fint

  Klemmer fra Monica

  SvarSlett
 2. Åhhh, Bente så moro å se dette :)

  Kan bare tenke meg F har kost seg på tur, og du også !
  Godt han vet nå, hva mørke høstkvelder skal brukes til....hi hi hi

  Ja, du gjettet rett. Monica skal se på den lille leiligheten med tak terrassen, hun er veldig gira på den, men gjenstår å se hva hun syns, når hun først "er inni den" !
  Skal også se på 2 andre, som har kommet for salg, MEN de har ingen balkong/terrasse....så neppe aktuelle.

  SvarSlett
 3. For en fin båt og helt enig. Det er noe eget med de gamle trebåtene. Jeg har også hatt problem med BlogPress for en stund siden, men plutselig så bare funket det igjen,

  SvarSlett
 4. Håper dere får mange fine turer på vannet i sommer!
  Godt å ha deg tilbake med fint blogginnlegg. God helg, det er meldt om masse fint vær.

  SvarSlett