onsdag 22. juni 2016

Vi lot oss ikke be to ganger ...............

Jeg fikk en SMS med en hyggelig invitasjon sist i mai. "Hva med å besøke oss på Villa Helena fra 8. juni? Vi lot oss ikke be to ganger. Med cash point fra Norwegian, ble billetter bestilt til Roma 6.6. med retur 16.6.

                         
Første stopp ønsket F ved kysten. Vi kjørte til Tarquinia. Hotell var ikke betilt, men vi hadde sjekket med booking.com hjemme og ville finne et hotell som hadde egen strand og basseng. Jeg sjekket nettsiden på veg til hotellet. Booking skrev at dette hotellet snart ville bli utsolgt på deres sider og at å få denne prisen: Var som å vinne i Lotto! 
På Pegaso Palace Hotell var det kun en eldre (gammel mann) som bare snakket italiensk. Det eneste han kunne si var booking, booking. Så jeg måtte bestille rommet (i resepsjonen) gjennom booking.com. Nå var nå nokså slitne, da flyet vårt hadde gått fra Norge kl 0710 og vi hadde kjørt hjemmefra ca 0330. Det var ihvertfall ikke som å vinne i Lotto. Kun to personer bodde her denne natten, oss.

Selve Tarquinia ligger 5-6 km unna. Hit dro vi om kvelden, først for å innta en aperitivo og senere middag.  
Neste dag sjekket jeg igjen booking.com. Nå ble vi enige om å reise til Magliano i Toscana. 
Valget falt på Borgo Magliano Resort. Her var det meget bra. Dette er et ferieanlegg med mange hus i rekker. De har en nydelig restaurant og en pizzeria, sportsfasiliteter og utendørsbasseng.
                       
Dag tre skulle vi kjøre til Bolsena og Villa Helena. Vi stoppet for lunch/pranzo i den fantastiske byen Pitigliano. Denne byen blir kaldt Lille Jerusalem og er trolig fra det 15. århundre. Et tidligere tilflugt sted for jøder i sentral Italia.
Tilbake på Villa Helena. En vakrere og mer hjemmomført villa Helen og hennes mann har oppført/ferdigstilt vet jeg ikke. Mye jobb er nedlagt. Mye planlegging til minste detalj av Helen. Jeg er så glad vi fikk komme tilbake. I år hadde jo jo selskap av vertskapet selv. 
På veg fra Villa Helena mot Bolsena sees en utrolig vakker valmueåker. Rødt i rødt.

Bolsena, denne vakre lille byen, blir man lett forelsket i. Med sin castello høyt over byen og utsikten over Lago di Bolsena.
Vi er her invitert opp på takterrassen til Falkeredet. Den siste leiligheten som restaureres av Helen og hennes mann T. Ikke helt ferdig for vårt besøk denne gangen, men forhåpentligvis kan vi bo der ved neste besøk. 
                            
Orvieto er et must å se. Duomo di Orvieto er fra 1400 tallet og ligger sentralt plassert på toppen av en tidligere vulkankjerne.
                 
Da vi hadde bestil våre flybilletter, fikk jeg nok en SMS fra Helen. De skulle i 40 års lag til en venn i Bolsena, nemlig Remi. Og ville vi bli med? Som F sier, det er første gang vi har vært i bursdagsfeiring til en vi aldri har hilst på tidligere. 
Et stunt ble gjort klart av Helen, hennes mann og et annet norskt par, Margunn og Per. Vi skulle synge bursdagsangen med forsanger "Finn Schjøll". Per er nokså lik, og han var som skapt for denne oppgaven. Tror ikke han var lei seg for det.

Her er Per-Finn, med røde briller, skjerf i halsen og mønstrete skjorte sammen med jubilanten.
                                
Et festlig lag med mye god mat ble servert på Casa Remi denne kvelden. Hyggelige mennesker som satt pris på sin gode venn Remi. Jeg er så glad vi også fikk lov til å oppleve dette.

Tilbake på Villa Helena. En vertinnegave skulle vi ha med. Valget ble roser, som F planter. Den ene blomstret nydelig før vi reiste hjem, gul med rødt. Den andre ser ut til å bli hvit.
Helen steller klatrerosene ved inngangspartiet til villa'n.
                            
Nydelige søte jordbær i kjøkkenhagen. De smakte så deilig.
T har jo sin tresnekke på Lago'n. I år ble det min ur til å bli med. Utover sjøen til Isola Bisentina. Lunch skulle inntas på den andre siden av sjøen.
                   
Spagetti Vongole, mmmmmm så godt. 

Avslapping ved bassenget.................
                  
.................................... svalkende bad i bassenget.
Grilling og så fyr på peisen om kvelden.........................
                             
Nydelig solnedgang over Lago di Bolsena. Tusen takk for oss! Vi er de heldigste!!!!!
             6 kommentarer:

 1. Så heldige dere er som fikk oppleve dette! Noe å ha i minnet og varme seg på til kalde og mørke vinterkvelder.

  Fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 2. For en flott tur det både høres og ser ut som og jeg har jo fulgt med dere gjennom turen på Instagram.

  Nå håper jeg det blir en like herlig sommer her hjemme, bortsett fra at jeg ikke skal ha ferie før 8.august.

  SvarSlett
 3. Så herlige dager dere fikk der :) Skikkelig god energi påfyll og glede.

  Fortsatt en fin sommer til deg/dere :)

  Sommerklemmer fra Monica

  SvarSlett
 4. Kan ikke bli lei av Italia, når jeg ser dette ;)

  Neste gang lover jeg at Falkeredet er ferdig - så dere får bodd litt i borgen også. Bestilt siste møbler i helgen via IKEAs nettside, greit nok det med unntak av når enn skal betale....prøvde 4 ganger i løpet av 4 timer, til slutt helt oppgitt - spør jeg min venninne her om det er vanlig?

  Si, si normale.....helt normalt, bare å være tålmodig, så fikk enn betale til slutt...irriterende uansett.
  Møblene skal da komme medio juli mnd.
  1 sovesofa
  1 stol med tilhørende puff.....og mens Erik var her nede, har han gått bokstaelig talt berserk med å shoppe inn bilder !!!?!!!
  Blir rene galleriet inni der.....lit usikker om jeg syns det ble fint hahahahahaaaa

  SvarSlett
 5. Så koselig reisebrev, og flotte bilder. Kjenner det rykker litt i reisefoten retning Italia når jeg leser dette. Men ikke værst der dere holder til i skjærgården på Hvaler heller. Fortsatt god sommer til deg og dine.

  SvarSlett