lørdag 29. juni 2013

Sitronkake

Formkake har jeg ikke bakt på mange, mange år. Jeg er egentlig ikke noe kakemenneske. Liker best kaker med mandler i jeg. I tillegg så har jeg melkeallergi, så jeg kan heller ikke spise mange typer kaker. Tror det er derfor jeg ikke synes kaker er så godt (kanskje).

Jeg er veldig glad i sitronsmak. Så da vi hadde lyst på noe ved siden av kaffekoppen fant jeg ut at jeg ville prøve og bake denne sitronkaken.
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Jeg fikk hjelp til å presse ut sitronsaften av F.
 
 
iPad'n ligger på benken med oppskriften oppslått.
 
 
 
 
 
 
 
Oppskriften på denne kaken fant jeg som vanlig hos Trines Matblogg. Hennes innlegg om kaken kan du se HER.
 
Oppskriften
  • 4 egg
  • 100 gram sukker
  • 3/4 dl solsikkeolje (eller annen nøytral olje)
  • 225 gram hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • en klype salt
  • 5 ss sitronsaft
  • 2 ss valmuefrø
  • skall av 1,5 sitron


  • 200 gram melis
  • sitronsaft (ca 1/2 sitron)
  • skall av 1/2 sitron
  • valmuefrø 
 
 




5 kommentarer:

  1. Skulle gärna ta en bit till
    mitt the jag dricker nu, ser
    jättegott och fräscht ut.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvarSlett
  2. Sitronkake minner meg om mor. Det var vanlig kaffemat i gamle dager, men de brukte nok ikke denne oppskrifta.

    Tipper den smaker like godt som den ser ut.

    Riktig god helg!

    Klem

    SvarSlett
  3. Nam, skulle gjerne smakt på den ja, for den så god ut !!

    God helg :)

    SvarSlett
  4. Nam nam....jeg er et kakemonster. Elsker kaker.
    Men så har jeg jobbet som baker og konditor også, da....... Spiste varme wienerbrød til frokost hver dag. Og før frokost koste jeg meg med fersk marsipan

    SvarSlett
  5. Gokväll
    rabarber mojito gör du enkelt:
    mortla små limeklyftor och mynta,
    jag använder en sked. Sen är det ljus
    rom, rabarbersaft och kolsyrat vatten.
    Krossad is om man har, och nästan lika
    gott utan rom.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvarSlett