mandag 9. februar 2015

I (u)kjent terreng

Mens ekstremværet Ola har raset over de nordligste landsdelene av Norge, har vi her syd på Østlandet hatt rene vårværet. Idag mandag, har det vært 10 varmegrader. 

På helgens tur ville jeg vise F noen av mine bardomssteder hvor jeg likte best av alt å gå tur. Vi har gått tur her også tidligere, men nå har jeg har funnet noen "skatter" som jeg ville vise ham.

Denne bekken har laget flotte isskulpturer.
      


                                    
Tidligere stod det flotte høye trær her. Nå har det kjente terrenget blitt helt ugjenkjennelig etter at grunneieren (etter min mening) har rasert skogen med tømmerhogst. Det har blitt et sår i naturen
      

Gravrøysa fra bronsealderen ble kalt for kongegrava da jeg vokste opp. Og jeg trodde den gang at den var fra vikingtiden og at det lå en viking konge inne i  den. Men det er altså en 3000 år gammel bronsealdergravrøys. Hit gikk vi på ski om vinteren eller for å plukke bær eller sopp sensommer eller høst. Denne røysa var alltid målet vår hvor matpakkene ble spist.

Når jeg er her tenker jeg bestandig på vem de var som bar all denne steinen hit og bygde gravrøysa. 
Den ble restaurert på 50 tallet, så for meg har den alltid sett slik ut den gjør i dag.
      
      
Så tilbake til " skatten" jeg hadde funnet. På en av mine alene vandringer kom jeg over denne flotte huken. Det er den lokale velforeningen som har bygget den og helt nytt for meg. Det er litt av en utsikt. Herfra ser vi ut over fjorden med alle øyer og skjær. Hvaler sees tydelig. Og over Oslofjorden sees Vestfold og Ferder fyr.
     
Inne i huken har velforeningen hengt opp mange parafinlykter. Og denne kaffekjelen, sotet etter all kaffekoking over bål er helt herlig.
     
Skulle noen ha lyst til å plukke bær finnes to bærplukkere. F så et gammelt krutthorn, men det fikk jeg ikke tatt bilde av.
      
Jeg var spent på hva som skulle finnes bak disse to plankeveggene. Hadde en mistanke ....
    
................................. en utedo med den flotteste utsikt.

      

Hit må jeg igjen.... da med niste eller pølser som skal grilles over bålpannen. Tenk å sitte her mens alle parafinlampene brenner, kanskje overnatte ute.................................?

4 kommentarer:

 1. Å så fint og så kjekt når kommunen legger opp til positive turopplevelser for innbyggerne. Håper bare at det ikke blir begått hærverk. Det har lett for å bli det her jeg bor. I alle fall om det er for nær tettbebyggelse. Et ordtak sier at "fanten farer ikke til fjells" så kanskje dette får stå om det er et stykke å gå dit. Turgåere vet ofte å ta vare på ting.

  SvarSlett
 2. Så hyggelig tur du har tatt F med på :)
  Ja, du igår hadde vi deilig vær hos oss også, rene påske stemningen, og det lille av snø...smeltet mer eller mindre bort hos oss.

  Flott sted å ha sin med medbrakte lunsj til - og do til og med :))))

  Endelig på nett igjen, glemte lader til PC min i Italia, gjorde det samme sist jeg kom hjem også....kjøpte ny, og greide og ta den med ned til italia...?!??!! Derfor kjøpte jeg ikke ny, og over en uke uten PC :(( Utrolig at man greier....

  SvarSlett
 3. Oj- så flott :) Og det rett rundt husveggen for deg- sånn nesten da :) Ja hit må du tilbake og hvorfor ikke overnatte- en varm natt.
  Flott tur du hadde med din Finn på.

  God kveld klemmer fra Monica

  SvarSlett
 4. Det var ett fint ställe ni hittade, till och
  med toalett med sjöutsikt! Dit går ni
  säkert igen.
  Kramar/AM

  SvarSlett